Закладам освіти Луганщини передали ще 2,5 тисячі гаджетів та розповіли умови користування ними

Закладам освіти Луганщини передали ще 2,5 тисячі гаджетів та розповіли умови користування ними

Понад 2,5 тисячі одиниць комп’ютерної техніки передали громадам Луганської області для забезпечення онлайн-навчання.

Про це повідомляє Луганська ОВА.

“В умовах майже повної окупації Луганської області та активних бойових дій забезпечити нашим дітям доступ до освіти можливо за єдиною доступною дистанційною формою навчання. Сьогодні отримали та розподілили серед восьми громад області 2576 ноутбуків та хромбуків”, – розповіли у ЛОВА.

Зокрема, управління освіти Сєвєродонецької МВА отримало 601 девайс, ДНЗ «Сєвєродонецьке вище професійне училище» - 101. Інші розподілили так:

  • відділ освіти, культури, молоді та спорту Гірської МВА – 416;
  • управління освіти, культури, молоді та спорту Кремінської МВА – 402;
  • управління освіти Лисичанської МВА – 374;
  • відділ освіти, культури, молоді та спорту Попаснянської МВА – 409;
  • управління освіти Рубіжанської МВА – 269;
  • відділ освіти виконавчого комітету Біловодської СВА – 2;
  • відділ освіти, культури, молоді та спорту Нижньодуванської СВА – 2;

Раніше облдержадміністрація спільно з Міністерством освіти й науки України за підтримки донорських організацій та благодійних фондів забезпечила освітні заклади області 4081 гаджетом (ноутбуками, планшетами, смартфонами тощо).

Техніку передали школярам, студентам професійно-технічних та фахових передвищих закладів освіти Луганщини, а також педагогам.

“На сьогодні залишається незначна потреба у забезпеченні закладів освіти 456 одиницями комп’ютерної техніки, у тому числі для учнів закладів професійної (професійно-технічної) та фахової передвищої освіти – 84, для педагогічних працівників – 372”, – розповіли в обласній адміністрації.

Також там звернули увагу, що комп’ютери надаються у користування. Тобто – виключно на час навчання або роботи у закладі освіти Луганської області. У разі зміни місця навчання чи роботи користувачі комп’ютерів зобов’язані повернути їх до закладів освіти.

Раніше повідомлялося, що у луганських учнів та педагогів залишається значна потреба у гаджетах для організації навчання.