Суд у Москві заочно заарештував голову СБУ Малюка

Суд у Москві заочно заарештував голову СБУ Малюка

Басманний суд Москви задовольнив клопотання слідства та заочно заарештував голову СБУ Василя Малюка у справі "про тероризм".

Про це повідомляє "Русская служба BBC".

Малюк заочно звинувачується за статтею про теракт (ч. 3 ст. 205 КК рф). "Мова, за попередніми даними, йдеться про організацію вибуху вантажівки на Кримському мості в 2022 році", - пише "Комерсант".

Напередодні Малюк відмовився визнавати причетність СБУ до вбивств та замахів на російських діячів, які активно виступали на підтримку війни в Україні.

В українському телеефірі журналістка запитала Малюка, чи причетна його служба до ліквідації "таких персонажів як Ківа і Татарський", а також до замаху на екснардепа Олега Царьова.

"Питання задано за адресою, але ніяк ми не будемо підтверджувати цього, — цитує відповідь Малюка "Українська правда". — Але я вам розповім окремі деталі ... "

Малюк, зокрема, назвав калібр зброї, з якої в Підмосков'ї було застрелено політика Ківу, і розповів уже відомі деталі замахів на письменника Захара Прилєпіна та вибуху, внаслідок якого загинув блогер Владлен Татарський.

У коментарі LIGA.net Малюк прокоментував свій "московський арешт": "Мене, як і всіх українців, цікавить лише суд над путіним. Робимо все, що від нас залежить, щоб побачити цього воєнного злочинця на лаві суду Гааги якнайшвидше".

Нагадаємо, Малюк також заявив, що з початку повномасштабного вторгнення Служба безпеки України значно посилила напрям контррозвідки, щоб переграти російські спецслужби.