Кулеба емоційно звернувся до союзників: "Дайте нам ті кляті Patriot"

Кулеба емоційно звернувся до союзників: "Дайте нам ті кляті Patriot"

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба не скупився на слова, закликаючи союзників відправити Києву додаткові системи Patriot.

Про це пише Politico, яке поспілкувалося із Кулебою після чергової атаки рф на Київ.

Лише за годину до зустрічі Кулеби з  Politico в міністерстві закордонних справ у понеділок, серед ранку, українська столиця зазнала атаки російських балістичних ракет.

Кілька гучних вибухів пролунали лише через кілька хвилин після того, як по всьому місту завили сирени повітряної тривоги. Кулеба тоді був у ботанічному саду міста, щоб зняти відео для майбутньої поїздки.

"Дайте нам ті кляті Patriot", — вимагав він. Адже ракети "земля-повітря" Patriot є найкращою системою захисту для боротьби з балістичними ракетами.

"Якби у нас було достатньо систем протиповітряної оборони, а саме Patriot, ми б змогли захистити від руйнування не лише життя наших людей, а й нашу економіку", — додав він.

Нагадаємо, Київ зазнач атаки рф балістичними ракетами у понеділок, 25 березня, дев'ять людей, у тому числі дівчина-підліток, все постраждали від падіння уламків у Печерському районі столиці.

Росія вранці, 21 березня, також завдала масованого ракетного удару по Києву, внаслідок якого постраждало 10 людей і є руйнування цивільної інфраструктури.