Наступ на Часовий Яр: Сирський прокоментував ситуацію на фронті

Наступ на Часовий Яр: Сирський прокоментував ситуацію на фронті

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський заявив, що ситуація щодо Часового Яру залишається контрольованою.

Про це він написав пост на своїй сторінці в Facebook.

Він зазначив, що ситуація в районі проведення операції Сил оборони України залишається складною. Зокрема Росія, використовуючи перевагу у повітрі, ракетах та артилерійських боєприпасах намагається досягти своєї мети щодо виходу на адміністративний кордон Донецької області.

"Ворог продовжує ведення наступальних дій вдень і вночі, застосовуючи штурмові групи за підтримки бронетехніки.На окремих напрямках намагається вести штурмові дії в пішому порядку, хвилями, від взводу до роти, інколи батальйону, - пояснив Сирський.

Підкреслюється, що особливо складна обстановка склалася на Бахмутському напрямку в районах східніше Часового Яру та Кліщіївки; на Авдіївському – в районах Бердичів, Орлівки, Водяного, Первомайського; на Новопавлівському – в районі Новомихайлівки.

"Найбільш жорсткі бої на сьогодні тривають в районах Первомайського і Водяного, а також східніше Часового Яру, де ворог намагається прорвати оборону наших військ", - наголосив головнокомандувач ЗСУ.

Він заявив, що Часів Яр залишається під контролем України, а всі спроби противника прорватися до населеного пункту зазнали невдачі.

Зокрема на Лиманському, Оріхівському та Херсонському напрямках обстановка також залишається напруженою.

"Так, на Лиманському напрямку противник веде локальні наступальні дії в районах Білогорівки, Веселого; на Оріхівському – в районах Роботине та Вербового з метою відновлення втраченого положеня; на Херсонському – намагається витіснити наші війська з плацдарму на лівому березі ріки Дніпро в районі Кринки. Але успіху на цих напрямках не має", - додав Олександр Сирський.

Проте водночас на Куп'янському та Лиманському напрямках Україна має і певний тактичний успіх.

"Сили оборони продовжують стійко утримувати займані рубежі та позиції, виснажувати ворога, завдавати йому значних втрат в особовому складі, озброєнні та військовій техніці", - підсумував головнокомандувач ЗСУ.

Нагадаємо, що в ISW повідомили про початок нової хвилі  штурмів на Бахмутського напрямку.