“Ми помстимося кожному”: МВС показало історію луганських прикордонників у документальному фільмі (ВІДЕО)

“Ми помстимося кожному”: МВС показало історію луганських прикордонників у документальному фільмі (ВІДЕО)

Міністерство внутрішніх справ України презентувало документальний проєкт “На межі”. У випуску йдеться про становлення та бойовий шлях Луганського прикордонного загону, на базі якого створили бригаду гвардії наступу “Помста”. 

Про це повідомляє Департамент комунікації МВС України.

Зазначається, що прикордонники Луганського загону брали участь у боях за Станицю Луганську, Щастя, Сєвєродонецьк, Лисичанськ, Кремінну, Рубіжне, Лиман, Слов’янськ, Соледар і Бахмут. Нині виконують завдання по всій лінії зіткнення - від Куп’янського до Авдіївського напрямків. 

“Із початку повномасштабного вторгнення на рахунку прикордонників десятки полонених окупантів, три збитих ворожих літаки, сотні знищених російських дронів, одиниць бронетехніки, складів та ліквідованих загарбників”, - йдеться у повідомленні.

Помститися за полеглих побратимів та повернутися додому на Луганщину - основна мета бійців цього підрозділу, зазначають у МВС.

“Лозунгом нашого прикордонного загону є “відроджені перемогти”. Перемога буде і буде за нами. Ми повернемось однозначно на Луганщину, безпосередньо в Луганськ, в Мирний 21 - своє місце постійної дислокації. Ми нагадаємо і помстимося кожному, хто на своєму шляху приніс нам втрати”, - наголосив на відео начальник Луганського прикордонного загону Олександр Осипець.

Як зауважили у Міністерстві, з документального проєкту про Луганський загін можна дізнатися:

  • У якому стані був кордон із росією після проголошення Незалежності України?
  • Чому прикордонникам довелось покинути Луганськ у 2014-му?
  • Як зустріли ворога 24 лютого 2022?
  • Скільки протистояли “вагнерівцям” у Бахмуті?
  • Чому жителі Закарпаття вступають до лав Луганського прикордонного загону?
  • Чому стали “Помстою” та що буде далі?

Нагадаємо, Луганський прикордонний загін реформували у бригаду.