Ракети КНДР "проходять випробовування" в Україні – у США занепокоїні

Ракети КНДР "проходять випробовування" в Україні – у США занепокоїні

У Сполучених Штатів занепокоєні тим, що використання північнокорейських ракет росією в Україні надає КНДР змогу випробувати свою зброю в реальних бойових діях, що у майбутньому може покращити її ефективність.

Про це пише Bloomberg з посиланням на слова командувача Тихоокеанської армії США генерала Чарльза Флінна.

“Я не думаю, що на моїй пам’яті північнокорейська армія мала таку лабораторію на полі бою, яку росіяни дозволили собі мати в Україні”, - заявив Флінн.

Він зазначив, що ці обставини надають можливість Північній Кореї отримати цінну інформацію щодо технічних питань, процедур і самих боєприпасів. Тому США будуть уважно спостерігати за тим, як будуть розвиватися події

Флінн також додав, що його та інших дуже турбує те, що Північна Корея зможе дізнатися про свою зброю те, "до чого вона не мала б доступу за відсутності конфлікту", як війна в Україні.

Зокрема США, Південна Корея та інші звинуватили Північну Корею в тому, що вона відправляє до росії новітні балістичні ракети, які легко приховати, швидко розгорнути та важко збити.

Зображення, надані США, вказують на те, що це Hwasong-11 – широкий клас балістичних ракет малої дальності, які можуть надійно вражати цілі з високим ступенем точності. Вони мають радіус дії від 380 до 800 кілометрів і збільшують коло озброєнь.

У березні прокуратура в Харкові заявила, що російські війська вдарили північнокорейськими ракетами по Україні близько 50 разів з початку вторгнення.

Нагадаємо, що раніше Сполучені Штати звинуватили російську армію в ракетних ударах по території України балістичними ракетами, що були надані рф КНДР. Це сталося щонайменше 9 разів.