росія набирає лікарів з африканських країн – розвідка Великої Британії

росія набирає лікарів з африканських країн –  розвідка Великої Британії

Розвідка Великої Британії проаналізувала проблеми з медичною сферою в росії та відзначили нестачу лікарів.

Про це йдеться у звіті британського Міноборони за 8 квітня.

Зазначається, що значні ресурсні та фінансові витрати на підтримку війни негативно впливають на низку цивільних секторів рф, які обслуговують населення, зокрема медичну галузь.

У Міноборони Великої Британії звернули увагу на заяву голови Держдуми рф від 3 квітня 2024 року, в якій він повідомив про нестачу 30 тисяч лікарів та їхній дефіцит, який складав 50% в районних лікарнях. А це на 3,5 тисячі спеціалістів більше, ніж у листопаді 2023 року.

Розвідка пояснює цей дефіцит тим, що деякі медичні працівники працюють у приватному секторі, а до двох відсотків російських лікарів та медичних працівників виїхали з країни, аби уникнути призову.

"Зростання попиту на роботу з боку меншої кількості наявних лікарів сприяло деяким подальшим скороченням. За оцінкою від січня 2024 року, за попередні 15 місяців кількість лікарів скоротилася на 7 500 осіб, що пояснюється довгим робочим днем та низькою заробітною платою", – йдеться в звіті.

За даними Центру аналізу європейської політики, для подолання цього дефіциту рф набирає лікарів з африканських країн. Підкреслюється, що ці лікарі мають жодних підтверджень своєї кваліфікації.

У розвідці вважають, що кількість медичних працівників у країні-агресорці буде скорочуватися й надалі  протягом 2024 року. Водночас залучення медичного персоналу ззовні з обмеженою перевіркою кваліфікації створює потенціал для погіршення медичної допомоги.

Нагадаємо, що британська розвідка пояснила зменшення втрат російської армії у березні.