росія може перейти там у наступ у найближчі тижні чи місяці – замглавред BILD показав місце можливої атаки росіян (ФОТО)

росія може перейти там у наступ у найближчі тижні чи місяці –  замглавред BILD показав місце можливої атаки росіян (ФОТО)

Місце, де може розпочатися наступ, знаходиться за 10 км від кордону рф. Йдеться про першу лінію нових укріплень Збройних сил України під Харковом.

Про це повідомляє заступник головного редактора німецького видання BILD Пауль Ронцхаймер,.

Зазначається, що він побував на будівництві нової оборонної лінії ЗСУ за 100 км від Харкова. Шлях туди зайняв чотири години ґрунтовою дорогою. Очікується, що російська армія може перейти там у наступ у найближчі місяці чи навіть тижні.

Перша лінія траншей проходить всього за 10 км від держкордону. Будівельники працюють лопатами та без спецтехніки. Вони розповіли, що знаходяться під постійним російським вогнем, у тому числі плануючими авіабомбами.

"Я виходжу з того, що можливий наступ спочатку йтиме через Краматорськ. Якщо так, то шлях російських військ до Харкова був би відкритий. Але навіть якщо нового наземного наступу не буде, метою Путіна можуть стати обстріли Харкова для підготовки до штурму", сказав BILD Карло Масала, професор Університету бундесверу в Мюнхені.

Він пояснив, що метою рф є зробити з Харкова новий Маріуполь та змусити людей тікати. Саме це місто має для росії високу стратегічну та символічну цінність.

оборона Харкова

оборона Харкова

Нагадаємо, що у The Times назвали причину регулярних атак по Харкову.