У Мінкульті обурилися "хейтом" на тему бронювання працівників цирку: "Це неповага"

У Мінкульті обурилися "хейтом" на тему бронювання працівників цирку: "Це неповага"

Виконуючого обов'язки міністра культури та інформполітики Ростислава Карандєєва обурив "хейт навколо теми бронювання працівників сфери культури та медіа", зокрема працівників цирку.

Про це Карандєєв написав на своїй сторінці у соцмережі.

"Це звичайна неповага до людей сфери, які чесно і якісно роблять свою роботу, примітивна оцінка їх суспільного значення, як і в цілому значення культури в країні, що воює", - заявив він.

Карандєєв написав, що "Державне підприємство "Дирекція пересувних циркових колективів України" - не вуличне шапіто, як хтось малює у своїй уяві, а професійний колектив висококласних майстрів своєї справи".

"Це єдиний заклад, що проводить вистави у найвіддаленіших територіальних громадах, куди важко дістатися, де люди не мають можливості відвідувати культурні заходи.Специфіка роботи цього колективу - це постійні гастролі по всій території України, перебування у відрядженні 11 місяців на рік, виїзди на деокуповані території, показ вистав в госпіталях, в укриттях, непристосованих приміщеннях", - написав він.

Карандєєв проінформував, що цирковий колектив за 2023 рік провів 1510 вистав які відвідали майже 145 тисяч глядачів в 17 областях України.

Він вважає, що обов’язок влади - "забезпечити сталість та хоча б мінімальну спроможність функціонування такого колективу, як і кожного іншого закладу культури, який, не зважаючи на виклики війни, не припинив свою діяльність, не розбігся по закордонах, а відповідально виконує своє мистецьке мобілізаційне завдання".

Нагадаємо, Мінкульт додав до списку підприємств, які вважаються критично важливими для забезпечення життєдіяльності населення під час мобілізації, "Пересувний цирк України".