Російський Оренбург йде під воду: влада під звуки сирени оголосила термінову масову евакуацію

Російський Оренбург йде під воду: влада під звуки сирени оголосила термінову масову евакуацію

В російському Оренбурзі вдень, 12 квітня, звучала сирена, влада оголосила термінову масову евакуацію у зв'язку із затопленням.

Про це пише "Настоящее время".

Прес-служба губернатора та уряду Оренбурзької області повідомила про масову евакуацію з кількох районів міста.

"На 14.00 12 квітня рівень річки Урал біля Оренбурга становив 1147 см. У місті працює система оповіщення. Оренбуржцям необхідно взяти речі першої необхідності, ліки та документи та негайно залишити домівки", - йдеться у повідомленні влади.

У деяких районах міста відключена водопостачання та електрика. Мер міста Сергій Салмін назвав становище "критичним" і закликав мешканців міста залишити будинки, взявши найнеобхідніше.

Місцеві ЗМІ пишуть, що евакуюватися мають навіть мешканці багатоповерхівок. У районах, які підлягають евакуації, проживають десятки тисяч людей. Загалом населення Оренбургу складає понад півмільйона людей.

Нагадаємо, 5 квітня в місті Орськ Оренбурзької області прорвало дамбу на річці Урал. За повідомленням місцевих ЗМІ, які цитують мешканців, дамба була у поганому стані кілька днів, вони зверталися у міськраду, але чиновники нічого не робили. Коли дамба прорвала, міністр МНС заявив, що мешканців попереджали за тиждень, що необхідно евакуюватися, хоча вони стверджують, що попереджень не було.

Вода з Уралу швидко затопила Орськ і дійшла до інших районів області і до сусідньої Кемеровської області. Через порив дамби сильно піднявся рівень води у річці Том, на якій якраз розташовані Томськ і Кемерово.