В «Українському реабілітаційному центрі» пояснили, чому їх приєднують до Сєвєродонецької лікарні

В «Українському реабілітаційному центрі» пояснили, чому їх приєднують до Сєвєродонецької лікарні

КНП «Український реабілітаційний центр» Сєвєродонецької міськради продовжуватиме діяльність як структурна частина (відділення) Сєверодонецької міської багатопрофільної лікарні.

Про це йдеться у заяві на сторінці Центру у Facebook.

Зазначається, що за період діяльності КНП «Український реабілітаційний центр» з серпня 2023 по квітень 2024 року на розвиток усієї реабілітаційної ланки виділили 5 млн грн.

У повідомленні наголошується, що тільки частину цих коштів спрямували на адміністративні витрати та замовлення проєкту для центру протезування у Києві, де має розташовуватись німецька лабораторія з виготовлення протезів Ottobock.

«Ми пройшли всі етапи, і наразі знаходимось на фінальній стадії виграшу гранту близько 2 млн євро на придбання обладнання. Відповідно не було можливості набирати медперсонал й отримати медліцензію, допоки не буде власного чи орендованого приміщення для здійснення діяльності», - пояснили у Центрі.

Натомість увага приділялася соціально-гуманітарним програмам та поповненню безкоштовної реабілітаційної бази.

Також повідомляється, що улітку 2023 року Сєвєродонецькій міській багатопрофільній лікарні з бюджету Сєвєродонецької громади виділили 62 млн грн на організацію матеріально-технічної реабілітаційної бази.

«У розрізі цього КНП «Український реабілітаційний центр» не отримало необхідної фінансової підтримки з бюджету міста задля ефективного втілення поставлених завдань. Середня заробітна плата керівника центру складала 32 тис. грн, адміністративного персоналу до 15 тис. грн при нульовій матеріально-технічній базі», - йдеться у заяві.

Водночас, зазначили у Центрі, у Сєвєродонецькій багатопрофільній лікарні мають сформувати мультидисциплінарну реабілітаційну команду фахівців та повноцінні реабілітаційні відділення, що забезпечить функціонування більшої кількості ліжок та підвищить доступність якісної доказової реабілітаційної допомоги.

Нагадаємо, КНП “Український реабілітаційний центр” реорганізують, приєднавши до Сєвєродонецької лікарні.