Значна частина військової допомоги США Україні вже розміщена на складах у Німеччині та Польщі, - CNN

Значна частина військової допомоги США Україні вже розміщена на складах у Німеччині та Польщі, - CNN

Значна частина військової допомоги США Україні вже розміщена на складах у Німеччині та Польщі, що, очевидно, скоротило б час, необхідний для її ввезення в Україну.

Про це повідомляє CNN з посиланням на свої американські джерела, знайомі з наданням Україні військової допомоги.

"Джерело також повідомило, що артилерійські снаряди будуть одними з перших переміщених матеріалів", - пише видання.

Речник Пентагону Патрік Райдер, виступаючи минулого тижня перед голосуванням у Палаті представників, заявив, що Міністерство оборони США "готове швидко відреагувати", щойно буде віддано будь-який наказ.

"Як ви знаєте, у нас є дуже надійна логістична мережа, яка дозволяє нам дуже швидко переміщувати матеріальні засоби. Як ми робили в минулому, ми можемо рухатися протягом кількох днів", - сказав він.

Це повідомлення повторив Марк Уорнер, голова Комітету з розвідки Сенату, який у неділю сказав CBS News, що сподівається, що військові засоби будуть "у дорозі до кінця тижня".

"Перетнувши кордон, чиновники в Києві старатимуться якомога швидше доставити їх туди, куди вони потрібні, але це все одно буде представляти значну матеріально-технічну проблему, враховуючи величезну кількість матеріальних засобів", - зазначає видання. Іншими словами, згадана перевага у співвідношенні 10 до одного, якою зараз користується росія, не буде знищена відразу.

Солдати на передовій в Україні кажуть, що перспектива остаточного схвалення в Конгресі США пакету військової допомоги Києву вартістю понад $60 млрд стане величезним підйомом морального духу, оскільки росія прагне посилити свій прогрес.

Нагадаємо, законопроект про допомогу Україні, ухвалений Палатою представників Сполучених Штатів у суботу, тепер має бути переданий до Сенату у вівторок, 23 квітня. Якщо його ухвалить верхня палата Конгресу, тоді президент Джо Байден заявив, що підпише його негайно, щоб "ми могли швидко надіслати зброю та обладнання в Україну для задоволення її термінових потреб на полі бою".