Суд взяв під варту міністра Сольського, але він може вийти під заставу

Суд взяв під варту міністра Сольського, але він може вийти під заставу

Вищий антикорупційний суд  взяв під варту міністра аграрної політики і продовольства України Миколи Сольського, якого підозрюють у заволодінні державною землею.

Йдеться про тримання під вартою до 24 червня із можливістю внесення застави у понад 75 мільйонів гривень, повідомляє Радіо Свобода.

Вищий антикорупційний суд почав обирати запобіжний захід Сольському 24 квітня, а оголосив своє рішення сьогодні, 26 квітня о 8:00.

Сторона обвинувачення просила застосувати до міністра запобіжний захід у вигляді тримання під вартою з можливістю внесення застави у розмірі 200 мільйонів гривень. Захист просив не обирати ніякого запобіжного заходу.

Нагадаємо, ексголову аграрного комітету Верховної Ради - чинного міністра Миколу Сольського викрили на заволодінні державною землею на 291 млн грн та спробі заволодіння землею ще на 190 млн грн.

За даними правоохоронців, до складу злочинної групи на чолі з топпосадовцем входили службові особи органів Держгеокадастру, а також особи, які контролювали діяльність цих органів, так звані куратори.

Сольський заявив, що події, щодо яких НАБУ повідомило про підозру, стосуються періоду 2017-2018 рр., в час коли він був адвокатом та не був ані Міністром аграрної політики та продовольства України, ані Головою Комітету Верховної Ради України з питань аграрної та земельної політики.

Сольський пояснив, що обставини семирічної давнини стосуються спору між державними підприємствами та фізособами, зокрема військовими АТО за землі, які були надані останнім у володіння відповідно до закону.

"Спори вирішуються судами, в тому числі Верховним судом, і як мені відомо, на сьогодні ряд рішень констатують відсутність права держпідприємств на землі, які, ймовірно, має на увазі НАБУ", - сказав він.

Вчора, 25 квітня, стало відомо, що Сольський написав заяву про відставку.