“Серед ночі стало погано - ніяк викликати швидку”: що відбувається з медициною у Рубіжному (ВІДЕО)

“Серед ночі стало погано - ніяк викликати швидку”: що відбувається з медициною у Рубіжному (ВІДЕО)

В окупованому Рубіжному немає дитячих лікарів. Народжувати жінки їздять в інші міста.

Про це розповіла жителька міста у відео, яке опублікувала російська пропагандистка мар’яна наумова.

Жінка, яка дала коментар наумовій, має піврічну дитину. Каже, що у місті є ще кілька десятків новонароджених дітей та вагітні жінки. При цьому немає жодного педіатра.

“Немає дитячих лікарів. Невропатолога немає, окуліста немає. Для того, щоб дитину подивився планово фахівець, це потрібно їхати у Сєвєродонецьк, довідку брати про епідоточення... Довідка ця діє 72 години, з нею їдеш через блокпости у Луганськ в обласну лікарню, там теж висиджуєш у черзі”,  - розповіла містянка.

За її словами, жінок з окупованих Рубіжного та Сєвєродонецька відправляють народжувати у Старобільськ або Луганськ.

“Тому що у нас пологовий будинок... стіни зроблені незрозуміло з чого...Знайома моя, яка працювала там, вона каже, що хлопці ... на зруйнованих будівлях збирають цеглу, яка маломальськи вціліла, приносять і з цього зводять стіни у пологовому будинку”, - наголосила рубіжанка.

Питання відсутності лікарів, за її словами, підіймалося. Окупаційна влада, за чутками, відповідає, що лікарню неперспективно відновлювати через брак лікарів.

“Тобто дитина захворіла - і нікуди звертатися, і швидку ніяк викликати. Нам добре, що ми живемо через дорогу (від лікарні - ред.). Який небудь черговий лікар може прийняти нас”, - зазначає жінка. Людям з віддалених районів, додала вона, важче.

“Там також є діти, там теж живуть люди. Серед ночі стало погано - ніяк викликати швидку, ніяк викликати таксі. Біжиш по сусідах: відвезуть, не відвезуть. Важко, звісно, в цьому плані”, - поділилася жінка.

Крім того, за її словами, містянам незрозуміло, що буде зі школами та дитячими садками. У школах немає опалення та умов, щоб діти ходили туди на регулярній основі.

“Ось ця заочна форма навчання, коли діти приходять, беруть завдання, вдома роблять, воно й батькам, й вчителям дуже складно”, - наголосила жінка.

Нагадаємо, на окупованій Луганщині дефіцит лікарів.