рф здатна досягнути тактичних успіхів у районі Авдіївки – ISW

рф здатна досягнути тактичних успіхів у районі Авдіївки – ISW

Найближчими тижнями російська армія здобуде суттєві тактичні переваги на фронті, поки Збройні сили очікують на прибуття західної допомоги. Проте росія навряд зможе повністю розгромити оборону України.

Про це повідомляє ISW.

Зазначено, що у грудні 2023 року Володимир Зеленський заявив спікеру Палати представників США Майку Джонсону, що без додаткової допомоги США, Україна зможе "протриматися" до березня або квітня 2024 року.

Аналітики вважають, що прибуття американської допомоги найближчими тижнями, дозволить українським військам розв'язувати поточні проблеми на фронті. Водночас армія рф активізує зусилля з дестабілізації оборони ЗСУ та спробує закріпитися на нових позиціях до прибуття допомоги.

Повідомляється, що два офіцери української розвідки розказали Financial Times, що окупанти хочуть використати поточні наступальні операції та ракетні удари по Україні, щоб підготовити поле бою перед наступом наприкінці травня або в червні.

Зокрема західний чиновник заявив виданню, що росіяни можуть здійснити подальші "тактичні прориви" впродовж наступних тижнів, проте не "захоплять" Україну повністю.

"Російські війська здатні досягти значних тактичних успіхів у районі Авдіївки та оперативно важливої мети - захоплення міста Часів Яр. Однак жодне з цих зусиль навряд чи переросте в оперативно важливе проникнення у найближчій перспективі, вже не кажучи про те, щоб призвести до краху оборонної лінії ЗСУ в Донецькій області", - зазначили аналітики ISW.

Нагадаємо, що раніше в ISW оцінили можливості деокупації українських територій.