В ISW оцінили шанси росії захопити Харків

В ISW оцінили шанси росії захопити Харків

Головнокомандувач ЗСУ Олександр Сирський  заявив, що загроза можливої ​​майбутньої наступальної операції росії проти Харкова змушує Україну виділяти додаткові сили та засоби для захисту міста. Проте аналітики ISW вважають, що російським військовим не вистачає сил, необхідних для захоплення міста.

Про це йдеться в їхньому останньому звіті.

Сирський повідомив, що українські сили спостерігають за збільшенням кількості російських сил, які перегруповуються на харківському напрямку, маючи на увазі, ймовірно, Бєлгородську область, і що українські сили посилили оборонні позиції в "найбільш загрозливих" районах додатковими артилерійськими та танковими підрозділами.

Проте, як відзначили фахівці, у заяві Сирського немає жодних вказівок на неминучість можливої ​​наступальної операції рф проти міста Харків, про яку українські офіційні особи нещодавно попереджали.

Зокрема вони наводять слова українського військового оглядача Костянтина Машовеця, який нещодавно заявив, що російські війська перегруповують елементи 11-го армійського корпусу і 6-ї загальновійськової армії з куп’янського напрямку в новостворене російське Північне угруповання. Сили та що найбільш озброєні частини Північного угруповання зосереджені на Білгородському напрямку. Зокрема підрозділи 6-ї ОАЕ раніше несли виключну відповідальність за наступальні операції на північний схід від Куп’янська, зокрема поблизу Синьківки

Крім того, Сирський розповів, що українські сили нещодавно покращили свої позиції поблизу Синьківки, а російський мілблогер стверджував, що російські сили відступили на невелику відстань від Синьківки через брак живої сили в цьому районі, припускаючи, що російські сили, ймовірно, відтягнули принаймні деякі елементи 6-ї УГА з району.

ISW продовжує оцінювати, що потенційний майбутній російський наступ із захопленням Харкова був би надзвичайно амбітним заходом, який створив би значні проблеми для російських сил, особливо тому, що рф зіштовхнеться з краще оснащеними українськими силами після прибуття військової допомоги США.

Нагадаємо, що головнокомандувач ЗСУ розповів про ситуацію на фронті.