Інноваційні технології у світі ноутбуків: що нового у 2024 році

Ноутбуки з часом здобувають дедалі більше прихильників, адже за зручністю та компактністю, а також іншими характеристиками вони майже зрівнялися зі стаціонарними комп’ютерами. Особливу цікавість викликають нові технології, здатні спростити багато рутинних завдань.

ноутбук

Які нові ноутбуки представили у 2024 році

Виробники традиційно розробили велику кількість оновлених пропозицій. Особливо швидко розвиваються ноутбуки ігрові та дизайнерські, але лише частина з них дійсно отримала інноваційні можливості:

  1. ThinkBook 16p Gen 5. Стандартна модель бренду для бізнес-завдань із високою вартістю, але без сюрпризів у комплектуванні. Він став дещо потужнішим за попередників та отримав інноваційну функцію Magic Bay, про яку розповідаємо трохи згодом.
  2. ASUS Vivobook Pro 15 OLED. Обладнаний потужним процесором Intel Core 9 Ultra, дискретною відеокартою та накопичувачем на 2 ТБ. Екран оновлюється з частотою 120 Гц.
  3. ASUS Vivobook S. Легка компактна модель із вбудованим модулем Ryzen AI, що дає широкі можливості для роботи. Ним керують за допомогою спеціальної клавіші Copilot, яка включає помічника для управління основними програмами.
  4. Lenovo Legion 7i. Ноутбук із вбудованим ШІ-чипом та процесором Intel 14. У максимальній комплектації отримує 32 ГБ оперативки, сучасний інтерфейс Wi-Fi 7 та великий перелік роз’ємів. Від штучного інтелекту поки не варто багато очікувати, але це перший крок до нових принципів управління технікою.
  5. ASUS Zenbook Duo. Унікальна конструкція з двома екранами, один із яких може замінити клавіатуру. Частини з’єднані шарнірами, здатними розкриватися до 180° та перетворювати пристрій на великий 19,8-дюймовий монітор.
  6. Acer Swift. Три оновлені девайси з прискоренням оперативної пам'яті на основі ШІ, потужною відеокартою та частотою оновлення екрана до 240 Гц. Повноцінна ігрова машина з потужними характеристиками та можливістю затемнення дисплея.

Новинки пропонує практично кожен бренд, але ці пристрої визнані найкращим «кроком уперед» у світі технологій.

ноутбук Розетка

Інноваційні технології для ноутбуків та аксесуарів у 2024-му

Розробники представили немало цікавих ідей:

  1. Компанія Sightful запропонувала ноутбук без екрана, користувачі мають вдягати VR-окуляри та переглядати віртуальний дисплей діагоналлю 100 дюймів. До нього додають тачпад і керування жестами.
  2. MouthPad. Тачпад, який розміщується на піднебінні та дозволяє керувати курсором рухами язика. Він може працювати без підзаряджання до 5 годин.
  3. Bluetooth Auracast. Система для віддаленого підключення нескінченної кількості навушників до одного джерела, зокрема публічного, на відстані до 100 м.
  4. Lenovo Magic Bay. Технологія дає змогу купити додаткові модулі, які замість кабельного підключення будуть просто примагнічуватися із зовнішньої сторони корпусу. Вона вже працює з моделями ThinkBook 16p Gen 5 та 13x Gen 4. Можна буде самостійно конструювати характеристики пристрою та змінювати їх у будь-який момент. До переліку входять камера, додатковий екран на 10 дюймів, SSD-диск.

Масово починають виготовляти пристрої з новим протоколом Wi-Fi 7. Якщо виробники гідно реалізують ідеї, то світ чекають значні зміни в керуванні ноутбуками.