Сергій Шахов не відвідує засідання ВРУ, – розслідування Bigus про діяльність нардепів

Сергій Шахов не відвідує засідання ВРУ, – розслідування Bigus про діяльність нардепів

Депутат від Луганської області Сергій Шахов перестав відвідувати засідання Верховної Ради наприкінці 2022 року.

Про це йдеться у сюжеті Bigus Info.

Журналісти зазначили, що попри відсутність нардепа у ВРУ, він постійно робить дописи на своїх сторінках у соцмережах: “Така собі видимість роботи й присутності”.

При цьому у виданні вказали, що мають сумніви щодо присутності нардепа в Україні. “Але він усіляко намагається переконати нас з вами у зворотньому”, – сказала ведуча випуску.

Журналісти розібрали його дописи у Facebook й дійшли до висновку, що фото у публікаціях старі. Також з’ясували, що серед списку присутніх на засіданнях ВРУ Шахов не значиться. При цьому у Bigus Info вважають, що дописи Шахова публікують по різних групах з акаунтів, схожих на ботів.

Також розслідувачі написали Шахову у соцмережах повідомлення, щоб з’ясувати, де він знаходиться та чим займається. На це він відповів смайлом “палець вверх”. Офіційний запит – проігнорував.

Розслідувачі нагадали, що у березні 2023 року нардепа оголосили у розшук. Ще у 2021 році журналісти зі “Схем” розповіли, що Сергій Шахов не декларує свою співмешканку та купу дорогої нерухомості, яка оформлена на неї. НАБУ тоді почало розслідування, справа потрапила в суд.

За даними НАБУ, Шахов приховав майна, записаного на цивільну дружину, на загальну суму у майже 88 мільйонів гривень. Це 27 земельних ділянок, 13 квартир у Києві, 8 паркомісць, дві автівки, частки у низці компаній, доходи від продажу нерухомості та два будинки біля Києва на понад дві тисячі квадратних метрів. Журналісти встановили, що частина майна записана на Інну Журбу, яка часто фігурувала на сімейних фото з нардепом. Ще частина майна записана на компанію, кінцевим бенефіціаром якої є Журба. У березні цього року у цьому ТОВ бенефіціаром стала й дочка Шахова – Софія.

Нагадаємо, “Сєвєродонецьк онлайн” робив розбір щодо того, скільки заробляють і чи результативно працюють нардепи від Луганщини у Раді.