Росіяни намагаються прорватися на Харківщину, звідти евакуюють населення

Росіяни намагаються прорватися на Харківщину, звідти евакуюють населення

З міста Вовчанська та навколишніх населених пунктів на Харківщині відбувається евакуація населення. Влада, поліція та волонтери спільно допомагають людям виїжджати.

Про це у коментарі Громадському радіо сказав голова Вовчанської МВА Тамаз Гамбарашвілі.

Евакуація відбувається тому, що наразі російська армія масовано обстрілює місто: "Місцеві кажуть, що такого обстрілу ще не бачили. Тому зараз у Вовчанську небезпечно знаходитись. З третьої ночі летять КАБи, артилерія, з РСЗВ обстрілюють".

"Зараз ми евакуюємо населення. Основна маса людей виїжджає своїм транспортом. Але водночас разом з гуманітарним центром ми організовуємо вивіз тих місцевих у кого немає своїх автівок. Спільно з волонтерами і поліцією працюємо. Вивозимо з Вовчанська і ближніх населених пунктів", — розповів Гамбарашвілі.

Як повідомляє Міноборони України, протягом цієї доби на Вовчанському напрямку ворог здійснював авіаудари із застосуванням керованих авіаційних бомб (КАБ).

"З початком ночі російські окупанти посилили вогневий тиск на передній край нашої оборони за підтримки артилерії. Приблизно о 5 ранку відбулася спроба прориву противником нашої лінії оборони під прикриттям бронетехніки. Станом на зараз ці атаки відбито, тривають бої різної інтенсивності", - йдеться у повідомленні.

Міноборони зазначає, що для посилення оборони на цій ділянці фронту спрямовано резервні підрозділи.