Як цього року оздоровлюватимуть дітей з Луганщини

Як цього року оздоровлюватимуть дітей з Луганщини

Територіальні громади Луганської області взяли на облік 2006 дітей, які потребують послуг оздоровлення та відпочинку.

Про це повідомляє Конгрес місцевих та регіональних рад при президентові України.

Фактично у бюджетах громад передбачили 24,4 млн грн на фінансування оздоровлення дітей. На кінець квітня 2024 року місцеві органи влади уклали 28 догорів на оздоровлення 816 дітей. Протягом травня-червня планується укласти 16 договорів, за якими послуги отримають 438 дітей.

Також громади планують впровадити додаткові послуги, зокрема «літні табори». Так, Сєвєродонецький район планує оздоровити у них 529, Старобільський – 96, Щастинський – 20, а Сватівський – 10 дітей. Крім того, у МДЦ «Артек» оздоровляться 128 юних луганчан.

Передбачена й фінансова підтримка для оздоровлення та відпочинок дітей. Так, Рубіжанська МВА планує надати матеріальну допомогу для 1100 дітей на 11 млн грн.

Окрім того, в територіальних громадах області налагоджена співпраця з недержавними організаціями та партнерами, зокрема: БФ «Мама плюс я», Товариство Червоного Хреста України, ЮНІСЕФ, БФ СОС Дитячі Містечка в Україні, Карітас в Україні, БО «Благодійний Фонд «СПІВДІЯ», Спілка Робітничих Самаритян Німеччини (ASB), БФ «У матусиних долонях», Відпочинковий центр «Карітас-Спес Зарічани».

Зокрема, 50 дітей направлять у дитячий кемп психологічної підтримки «Маячки» на весняно-літній період за підтримки СОС Дитячі Містечка в Україні, а також 20 дітей – у Харитативний дитячий табір Релігійної Місії Карітас-Спес «Дитяче селище» в Яблуницю Івано-Франківської області.

Фактично протягом 2024 року послуги з оздоровлення та відпочинку вже отримали 36 дітей. Зокрема, у МДЦ «Артек», ДЗ «Дитячий спеціалізований (спеціальний) клінічний санаторій «Прикарпатський» МОЗ України та інших закладах.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що діти-ВПО та діти військовослужбовців цьогоріч отримуватимуть путівки на оздоровлення до Міжнародного дитячого центру “Артек” безоплатно.