Діти-ВПО у 2024 році зможуть безоплатно оздоровитися в “Артеці”, - Мінсоцполітики

Діти-ВПО у 2024 році зможуть безоплатно оздоровитися в “Артеці”, - Мінсоцполітики

Діти-ВПО та діти військовослужбовців цьогоріч отримуватимуть путівки на оздоровлення до Міжнародного дитячого центру “Артек” безоплатно.

Про це повідомляє Мінсоцполітики.

Зазначається, що до переліку категорій дітей, які отримують безоплатні путівки до “Артеку”, у 2024 році додалися ще три:

  • діти учасників бойових дій, зокрема – добровольців, визначених у п. 19-24 ч. 1 ст. 6 Закону України “Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту”;
  • діти загиблих (померлих) захисників і захисниць України, визначених у ч. 1 ст. 10-1 цього ж закону;
  • діти, зареєстровані як ВПО, які отримують допомогу на проживання ВПО.

Як і минулого року, у 2024 році безоплатні путівки також надаватимуть таким дітям:

  • діти-сироти й діти, позбавлені батьківського піклування;
  • рідні діти батьків-вихователів або прийомних батьків, які проживають в одній прийомній сім’ї чи ДБСТ;
  • діти з малозабезпечених сімей;
  • діти, один з батьків яких загинув, пропав безвісти або помер від поранення, контузії, каліцтва чи захворювання, отриманого в зоні проведення АТО, здійснення заходів національної безпеки й оборони, відсічі та стримування російської збройної агресії в Донецькій та Луганській областях, зоні бойових дій.

“Першочергово оздоровлюватись в “Артеку” зможуть діти-сироти, діти, позбавлені батьківського піклування, рідні діти батьків-вихователів і прийомних батьків, діти-ВПО, які перемістилися з регіонів активних бойових дій та окупованих територій. Міністерство соціальної політики рекомендує приділити увагу цим дітям під час розподілу путівок обласним і Київській міській адміністрації”, - йдеться у повідомленні.

Нагадаємо, луганчани можуть оздоровити дітей у Карпатах.