Світ професій у Театрі моди

Світ професій у Театрі моди

Якщо запитати у старшокласникiв, ким вони хочуть бути, то найчастiшою буде вiдповiдь, що юристами, економiстами, логiстами й т. iн.

А якщо поцiкавитися вакансiями у центрi зайнятостi, то найбiльш потрiбнi кравцi, токарi, електрики...

Дiйсно, економiцi гостро не вистачає зараз квалiфiкованих робiтничих кадрiв. Саме з метою популяризацiї робiтничих професiй 29 листопада був проведений міський молодіжний фестиваль профорієнтаційного КВК учнівських та студентських команд міста «Світ професій: мій вибір – мій успіх!». Його було органiзовано відділом молоді та спорту Сєвєродонецької міської ради та Сєвєродонецьким міським центром зайнятості.

В заходi прийняли участь 5 загальноосвiтнiх шкiл мiста, 4 професiйно-технiчних училища та хiмiко-механiчний технiкум. Учнi шкiл презентували ту чи iншу професiю, а професiйно-технiчнi заклади, як куратори, доповнювали виступ школярiв і знайомили зi своїми альма-матер. Всi виступи були яскравими, динамiчними, гумористичними. Спiвали, танцювали, iнсценували.

Але як найвигiднiше презентувати професiї сфери послуг: кравець, закрiйник, перукар, вiзажист, стилiст, манiкюрник, педикюрник, яким навчають у Державному навчальному закладi “Сєвєродонецький професiйний лiцей”? Звичайно! Театр моди!

Це одна з найулюбленiших форм позакласної роботи лiцею. Кожного разу спочатку пропонується концепцiя колекцiї.

Ранiше це вже були «Пори року», «Симфонія квітів», багато чого iншого. Цього разу вирiшили створити «Свiт емоцiй».

Було обрано емоцiї, якi притаманнi пiдлiткам,- мрiйливiсть, пристрасть, страх, эйфорiю. За допомогою відповідного кольору одягу, макіяжу, зачісок створили сучасні образи, які символізували вказані емоції. Виступ Театру моди завжди дає можливість ліцеїстам та педагогам проявити свою майстерність і креативність, а також привернути увагу до свого навчального закладу і професій, яким там старанно навчають. І в підтвердження тому гучні овації глядачів.