Сєвєродонецький «Золотий локон - 2018»

Сєвєродонецький «Золотий локон - 2018»

Афоризм Софi Лорен «Зачіска впливає на те, як складається день, а в результаті і життя» добре вiдомий майбутнiм перукарям Сєвєродонецького професiйного лiцею. Протягом всього термiну навчання в лiцеї вони опановують ключовi професiйнi компетенцiї, щоби потiм дарувати оточуючим своє мистецтво. Творча складова є дуже важливою в професiї перукаря, а розвивати її найкраще на позакласних заходах.

Вже в 14 раз в Державному навчальному закладi “Сєвєродонецький професiйний лiцей” пройшов конкурс фахової майстерностi з професiї «Перукар». В профлiцеї його називають «Золотий локон». Це свято має неабиякий iнтерес серед майбутнiх квалiфiкованих робiтникiв, тому цьогорiч змагалися 19 учасникiв з усiх трьох курсiв. Майбутнi перукарi за 1,5 години в сучасній майстерні створювали модель жiночої фантазiйної зачiски, яка демонструвала не тiльки професiйнi вмiння, але й обiзнаннiсть щодо модних тенденцiй, самоконтроль i самоаналiз, креативнисть. Фінал – дефіле конкурсантів і моделей на подіумі актової зали ліцею під гучні оплески вболівальників.

Оскiльки кожна група, в якiй навчаються дiвчата, має рiзний рiвень квалiфiкацiї, компетентне журi визначало переможцiв, враховуючи це. Найкращою серед першокурсниць на базі 9 класів стала Гарькавець Антоніна, на базі 11 класів - Аль-Сьюф Раміта, серед учасниць другого курсу – Шкабура Анна, серед третьокурсниць – Заруцька Анна. Подяку отримав кожен учасник «Золотого локона», а переможців було нагороджено Грамотами.

Окремо журі відзначило першокурсниць. Незважаючи на те, що вони поки що мають найнижчу за всіх кваліфікацію, конкурсантки яскраво продемонстрували своє бажання стати повноцінними майстрами своєї справи, відчувалася ретельна підготовка до першого в житті професійного змагання.

То ж хочеться побажати здобувачам творчої та актуальної професії «перукар», щоб ножиці були легкі та швидкі, постійного розвитку й удосконалення своєї майстерності, участі в різного рівня конкурсах та, звичайно, блискучих перемог