Арт-інсталяція «Construct Gender»

Арт-інсталяція «Construct Gender»

Дата: Среда, 10 Март, 2021 - Среда, 24 Март, 2021

Время: 14:00

Где: Східноукраїнський національний університет імені Володимира Даля

Гендерні стереотипи та нерівне представлення чоловіків і жінок у владі призводять до численних негативних наслідків у суспільстві, у тому числі стають причиною збільшення випадків насильства щодо жінок і дівчат в публічних та приватних просторах.

Як долати негативні наслідки, пов'язані з гендерними стереотипами? Що означає поняття «гендер»? Чи це стосується тільки жінок? Гендер і стать – це одне й те саме?

Аби відповісти на ці питання, художниця Алевтіна Кахідзе створила арт-інсталяцію, яка демонструє, що гендер «конструюється», і водночас знайомить зі складністю цього процесу.

Про дієві заходи щодо руйнування гендерних стереотипів та подолання гендерно-зумовленого насильства щодо жінок та дівчат в приватних та публічних просторах громад, посилення участі жінок у прийнятті рішень на всіх рівнях влади, про особливі підходи у формуванні гендерно чутливої регіональної та місцевих політик та роль жінок-науковиць у відродженні наукового потенціалу Луганської області – всі ці теми будуть представлені у виступах почесних спікерів виставки – керівництва Луганської обласної державної адміністрації, Сєвєродонецької міської ВЦА, Східноукраїнського національного університету імені Володимира Даля, ГУНП України в Луганській області, Управління патрульної поліції України в Луганській області, студентської молоді, представників громадських та міжнародних організацій.

Експозиція Арт-інсталяції «Construct Gender» відбувається в рамках HeForShe Arts Week 2021 з нагоди Міжнародного дня боротьби за права жінок та буде перебувати з 10 по 24 березня 2021 року у Східноукраїнському національному університеті імені Володимира Даля за адресою: м. Сєвєродонецьк, проспект Центральний 59-а, хол 3 поверху.

Урочисте відкриття виставки відбудеться 10 березня 2021 року о 14.00.