Симфонічна класика від Академічного симфонічного оркестру

Симфонічна класика від Академічного симфонічного оркестру

3 квітня 2021 року о 18.00 Луганська обласна філармонія запрошує на чудовий концерт Академічного симфонічного оркестру під керівництвом диригента Богдана Івахіва. В цей вечір у концерті звучатиме творчість двох видатних німецьких композиторів – Людвіга Ван Бетховена та Роберта Шумана.
Для сєвєродонецьких слухачів артисти Академічного симфонічного оркестру підготували два цікавих твори.
У першому відділенні на всіх шанувальників класичного мистецтва чекає Симфонія № 6 «Пасторальна» Л. Бетховена. Під час написання твору, композитор хоча й дав частинам симфонії програмні назви, але він стверджував, що музика симфонії не змальовує конкретні події чи картини, а передає відчуття, пов’язані з сільською природою. Перша частина симфонії, на відміну від типового для Бетховена динамічного розгортання, наповнена «безтурботним щастям», а музична структура побудована на багаторазовому повторенні мотивів. Друга, повільна частина під назвою «Сцена біля струмка», у певному місці імітує спів пташок та дзюркотіння струмка. Третя частина – «Скерцо», побудована на танцювальних мотивах, але в певний момент переривається «Грозою» — четвертою частиною симфонії, яка передає відчуття остраху перед бурею. Втім, спокій і «відчуття радості і вдячності» повертається у п’ятій частині симфонії – «Пісні пастуха».
Другий твір, який звучатиме у концерті – Симфонія №3 «Рейнська» Роберта Шумана – твір масштабний, значний, повний контрастів. Незважаючи на строкатість і розмежуванні частини, вона сприймається як жива романтична повість. «Різношерсті» глави образно доповнюють одна одну.
Симфонія була задумана Шуманом під враженням подорожі по річці «Рейн» (звідси - її назва). Особливо вразив композитора величний Кельнський собор. Видатному пам’ятнику готичної архітектури Шуман присвятив один з найзначніших фрагментів симфонії. Композитора надихали і поетичні легенди, пов’язані з Рейном, і легендарні сторінки історії, і чудові рейнські пейзажі ... В цьому творі композитор чарівною музикою передає свої безпосередні враження, які були здобуті під час перебування в Дюссельдорфі.
Не пропустіть! Тільки 03 квітня 2021 року о 18:00 у Концертній залі Сєвєродонецького коледжу культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва Вас захопить чудова атмосфера класичної музики, розкішне звучання Академічного симфонічного оркестру і стихія різноманітних ритмів і стилів!
У програмі:
Р. Шуман – Симфонія №3 «Рейнська» мі-бемоль мажор
Л. Бетховен – Симфонія №6 «Пасторальна» фа мажор

Диригент – Богдан Івахів
Лектор-музикознавець - Тетяна Пліс

Квитки можна придбати:
- Сєвєродонецький коледж культури і мистецтв імені Сергія Прокоф’єва:
30.03.2021 по 03.04.2021 з 12.00 до 17.00
Ціна квитків – 100 грн.
Довідки за телефонами: 095-538-49-26 / 063-326-62-55

У зв’язку з карантинними заходами та дозволеною до продажу обмеженою кількістю місць у концертній залі, ціна квитків незалежно від ряду єдина – 100 грн.
 

Галерея изображений

Симфонічна класика від Академічного симфонічного оркестру