Розгляд скарг на Управління праці та соціального захисту населення міськрадою. Або: «Ворон ворону ...»

Розгляд скарг на Управління праці та соціального захисту населення міськрадою. Або: «Ворон ворону ...»

На даному сайті неодноразово публікувалися повідомлення про порушення законодавства, фальсифікацію документів та невиконання своїх посадових обов’язків посадовими особами Управління праці та соціального захисту населення Сєвєродонецької міської ради.


Для тих, хто не читав, - нагадую:
► Субсидії. Чи виконує УПСЗН встановлені законодавством терміни розгляду заяв на субсидії? 25.01.19. https://sd.ua/blog/10480
► Фальсифікатори із Управління праці та соціального захисту населення 01.02.19. https://sd.ua/blog/10512
► Чергова фальсифікація від посадових осіб УПСЗН.15.02.19. https://sd.ua/blog/10599
► Свавілля чиновників із УПСЗН продовжується (Титаренко) 22.02.19. https://sd.ua/blog/10625
► УПСЗН. Чергове порушення Закону України «Про звернення громадян». 15.03.19. https://sd.ua/blog/10709)

Громадяни, права яких були порушені при призначенні субсидій, звернулись до міського голови, в міськраду зі скаргами на ці порушення.

На скарги громадянина К. надійшла відповідь за підписом І. Степаненко, заступника міського голови, начальника відділу кадрової роботи та з питань служби в органах місцевого самоврядування.

Згідно відповіді, розпорядженням секретаря міської ради, в.о. міського голови Ткачука В. П. від 20.03.2019 р. № 116 була створена комісія з проведення службового розслідування стосовно начальника управління праці та соціального захисту населення (далі по тексту УПтаСЗН) міської ради Василенко Н. В. і начальника відділу опрацювання заяв та прийняття рішень УПтаСЗН міської ради Юрьєвої Н. В. щодо можливого неналежного виконання посадових обов’язків та недотримання норм чинного законодавства.
На жаль, текст розпорядження № 116 на сайті міськради відсутній, тому виявити авторів рішення неможливо. Розпорядження № 115 та 117 є, а № 116 відсутнє). Припускаю (прошу пробачення за таке припущення), що в склад комісії могли входити і Василенко Н. В. та Юрьєва Н. В., як особи найбільше обізнані з фактами).

З тексту листа із міськради:

«На підставі пояснень, наданих Юрьевою Н. В., у відповідях нею була помилково вказана дата та номер надання заяви на призначення субсидії 29.10.2018р. №1272977 (реєстраційний номер та дата запиту відділу прийому заяв та документів) замість вх.№К-985 від 01.10.2018 р.
Також, під час підготовки відповіді від 02.01.2019р. вих.№15/08 була зроблена технічна помилка, а саме: замість «буде передана» надруковано «передано».
Розглянувши всі обставини справи, комісія прийшла до висновку, що з боку Юрьєвої Н. В., начальника відділу з опрацювання заяв та прийняття рішень УПтаСЗН міської ради, не було порушень законодавства України у сфері призначення житлової субсидії, а тільки допущені технічні помилки при підготовці відповіді на Ваше звернення.
Таким чином, комісією прийнято рішення:
- Василенко Н. В., начальнику УПтаСЗН міської ради, посилити контроль за виконанням розгляду заяв та надання відповідей відповідальними працівниками відділ}' з опрацювання заяв та прийняття рішень УПтаСЗН міської ради.
- Попередити Юрьеву Н. В., начальника відділу з опрацювання заяв та прийняття рішень УПтаСЗН міської ради більш ретельно підходити до підготовки відповідей на звернення громадян».

А зі сторони Юрьєвої Н. В. – допущені технічні помилки.
Через першу «помилку» дата подачі заяви була пересунута на чотири тижні, а через інші «помилки» йде масове порушення законодавства і деякі громадяни до теперішнього часу не одержали письмове повідомлення під особистий підпис.
Мало того, в відповіді йде мова тільки про два факти порушення, про інши порушення – ні слова.

Про порушення зі сторони Василенко Н. В. взагалі нічого не сказано, нібито це і не вона підписує всі документи, в яких порушені вимоги нормативно-правових актів.

Чи були порушення законодавства, - можете зробити висновки самостійно, прочитавши вказані вище статті.

Скоро (з 01 травня) почнеться новий сезон призначення субсидій.

Продовжимо з 01.05.19 всією громадою вимагати від посадових осіб УПСЗН виконання вимог законодавства та своєчасного прийняття рішень про призначення субсидій згідно термінів та порядку, встановлених законодавством.

Заяву про призначення житлової субсидії та декларацію про доходи і витрати осіб, які звернулися за призначенням житлової субсидії, Управління праці та соціального захисту населення Сєвєродецької міської ради (УПСЗН) повинно розглядати згідно вимог законодавства:

► Для призначення житлових субсидій на запит структурних підрозділів з питань соціального захисту населення Пенсійним фондом, ДФС, Держприкордонслужбою, органами МВС ДМС Мін’юстом, органами місцевого самоврядування, виконавцями комунальних послуг, у п’ятиденний строк з дня його отримання подаються необхідні відомості.
Іншими підприємствами, установами і організаціями – у десятиденний строк.
► Структурним підрозділом з питань соціального захисту населення протягом 10 календарних днів з дня подання зазначених документів приймається рішення про:
призначення житлової субсидії;
відмову в призначенні житлової субсидії;
подання документів на розгляд комісії.
► У разі прийняття рішення про призначення житлової субсидії структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повідомляє заявнику про прийняте рішення протягом трьох календарних днів з дня його прийняття. При цьому структурний підрозділ з питань соціального захисту населення самостійно обирає форму такого повідомлення (в паперовому або електронному (за наявності адреси електронної пошти) вигляді або смс-повідомлення).
► У разі прийняття рішення про відмову в призначенні житлової субсидії структурний підрозділ з питань соціального захисту населення повідомляє заявнику про прийняте рішення протягом трьох календарних днів з дня його прийняття. При цьому структурний підрозділ з питань соціального захисту населення інформує заявника про прийняте рішення в паперовому вигляді з врученням відповідного повідомлення під особистий підпис із зазначенням причин відмови і порядку оскарження прийнятого рішення.

Таким чином, з моменту подачі заяви на призначення субсидії до відправки повідомлення заявнику про прийняте рішення законодавством надається 18 днів. З урахуванням будь-яких «негараздів» - достатньо 30 днів.

І не дай Боже, посадові особи УПСЗН будуть працювати так же, як сказано в рішенні комісії: «не було порушень законодавства, а тільки допущені технічні помилки».

Всі разом заставимо чиновників УПСЗН працювати без черг в управлінні при оформленні субсидій.

«Пенсіонер Козлов», тел. для довідок та уточнень: 050 422 42 14.