ЛОДА. «Обличчя» нові, методи роботи старі

ЛОДА. «Обличчя» нові, методи роботи старі

     30 серпня 2019 р. мешканець м. Сєвєродонецька гр. К. звернувся письмово (вх. рег. № 13-К-02152-2) до голови Луганської обласної державної адміністрації (ЛОДА) зі скаргою на дії (бездіяльність) в. о. директора Департаменту житлово-комунального господарства Луганської обласної державної адміністрації Віталія Фєрєнца, який, з точки зору гр. К., неспроможний вирішити порушене питання, забезпечити захист його порушених прав та забезпечити виконання вимог НПА посадовими особами органу місцевого самоврядування.
     Віталій Богданович не виконав вимоги статті 15 Закону України «Про звернення громадян», згідно якої органи державної влади, місцевого самоврядування та їх посадові особи зобов'язані об'єктивно розглядати їх, перевіряти викладені в них факти, приймати рішення відповідно до чинного законодавства і забезпечувати їх виконання.
     В своїй відповіді на звернення гр. К., яке йому передав голова ЛОДА для розгляду та вирішення питання, в. о. директора Департаменту дає посилання на статтю 36 Закону України «Про місцеві державні адміністрації».
     Але, крім статті 36, є і інші статті цього закону, якими передбачено:
- Стаття 2. Основні завдання місцевих державних адміністрацій
Місцеві державні адміністрації в межах відповідної адміністративно-територіальної одиниці забезпечують:
1) виконання Конституції, законів України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів виконавчої влади вищого рівня;
2) законність і правопорядок, додержання прав і свобод громадян;

Стаття 13. Питання, що вирішуються місцевими державними адміністраціями
До відання місцевих державних адміністрацій у межах і формах, визначених Конституцією і законами України, належить вирішення питань:
1) забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян;

Стаття 23. Повноваження в галузі соціального забезпечення та соціального захисту населення
Місцева державна адміністрація:
5) забезпечує в установленому порядку надання населенню субсидій на житлово-комунальні послуги;

Стаття 25. Повноваження в галузі забезпечення законності, правопорядку, прав і свобод громадян
Місцева державна адміністрація:
1) забезпечує виконання Конституції та законів України, рішень Конституційного Суду України, актів Президента України, Кабінету Міністрів України, інших органів державної влади;

Стаття 38. Відносини місцевих державних адміністрацій з громадянами
Місцеві державні адміністрації забезпечують додержання прав і свобод громадян.
Громадяни звертаються до місцевих державних адміністрацій у вирішенні питань, що належать до сфери повноважень місцевих державних адміністрацій.
Посадові особи місцевих державних адміністрацій зобов'язані розглянути звернення громадян і не пізніше ніж у визначений законом термін прийняти рішення або дати обгрунтовану відповідь.

В випадку з зверненням гр. К. всі вказані статті закону не виконує ні Віталій Фєрєнц, ні інші посадові особи ЛОДА.
Не забезпечують, не додержують, не виконують, не вирішують ...

Майже весь текст листа (три сторінки) присвячений роз’ясненню законодавства та посиланнями на відповіді посадових осіб органа місцевого самоврядування, але питання не вирішено. Мабуть, «нові» обличчя так же, як і «старі» неспроможні вирішувати складні питання.
Не виконані вимоги статті 15 Закону України «Про звернення громадян», згідно якої органи державної влади, місцевого самоврядування та їх посадові особизобов'язані об'єктивно і вчасно розглядати їх, перевіряти викладені в них факти, приймати рішення відповідно до чинного законодавства і забезпечувати їх виконання, повідомляти громадян про наслідки розгляду заяв (клопотань).

Згідно місячного терміну, встановленому законодавством, була направлена відповідь від 24.09.2019р., вих. №15/04-К-42-6(7).
Відповідь на скаргу на дії (бездіяльність) Віталія Фєрєнца гр. К. одержав.

Уважно прочитав, не побачив жодних дій голови ЛОДА, пов’язаних з реакцією на скаргу.
Прочитав підпис ... І все зрозумів.
Виявляється, що голова ЛОДА доручив скаргу на Віталія Фєренца розглянути ...
Кому б ви думали?
Вірно, Віталію Фєрєнцу.
Мовляв, сам себе «висічи».

Таким чином, голова ЛОДА (чи хтось з його «облич») порушив вимоги сттті 7 Закону України «Про звернення громадян»:
«Забороняється направляти скарги громадян для розгляду тим органам або посадовим особам, дії чи рішення яких оскаржуються».

Ось вам і «нові обличчя» ...

«Пенсіонер Козлов»