Новина від Кабміну для всіх, хто отримує субсидію

Новина від Кабміну для всіх, хто отримує субсидію

Уряд збільшив на 5% норму плати за комуналку для сімей, які отримують субсидії

Кабінет Міністрів України збільшив на 5% норму плати за комунальні послуги під час призначення субсидій. Про це йдеться в постанові уряду №878.

Документ вносить зміни до постанови №1156 від 27 липня 1998 року, якою встановлено розмір витрат на оплату житлово-комунальних послуг та придбання побутового палива у разі надання житлової субсидії.

Раніше базова норма плати за комунальні послуги для домогосподарств, які отримують субсидію, визначалася на рівні 15% середньомісячного сукупного доходу домогосподарства.

З 1 травня 2020 року цей платіж буде становити 20% середньомісячного доходу домогосподарства.

Що це означає? Якщо раніше це було 15%, то зараз дорівнює 20%. Тобто: ви мали витрачати на комуналку не більше 15% від свого доходу, а зараз вже не більше 20%. Наприклад, ваш дохід був 2000 грн. Тоді на комуналку ви мали витратити не більше 300 грн, а за інше сплата по субсидії. Зараз при 20% - це не більше 400 грн і за інше буде призначена субсидія. Таким чином ваша сплата збільшується, субсидія зменшується. Ось така ляпота, малята...
Таким чином, обов’язковий платіж збільшиться на третину, а частина споживачів покинуть «коло субсидиантів» в неопалювальний період.

"Пенсіонер Козлов"