Чи має народ доступ до «тіла» свого слуги? Або: Зеленський відгородився від українців, до президента не достукатися, що сталося?

Чи має народ доступ до «тіла» свого слуги? Або: Зеленський відгородився від українців, до президента не достукатися, що сталося?

На сайті Президента України https://www.president.gov.ua/appeals/appeals-info вказана адреса електронної пошти Офісу Президента України, визначена для звернень громадян:
requests@apu.gov.ua.

Вже більше трьох місяців неможливо відправити звернення на вказану електронну адресу Президента України.

Право на звернення гарантується громадянам Законом України «Про звернення громадян»:
Стаття 1. Громадяни України мають право звернутися до органів державної влади, місцевого самоврядування, об'єднань громадян, підприємств, установ, організацій незалежно від форм власності, засобів масової інформації, посадових осіб відповідно до їх функціональних обов'язків із зауваженнями, скаргами та пропозиціями, що стосуються їх статутної діяльності, заявою або клопотанням щодо реалізації своїх соціально-економічних, політичних та особистих прав і законних інтересів та скаргою про їх порушення.
Стаття 24. Особи, винні у порушенні цього Закону, несуть цивільну, адміністративну або кримінальну відповідальність, передбачену законодавством України.
Стаття 28. Контроль за дотриманням законодавства про звернення громадян відповідно до своїх повноважень здійснюють ..., Президент України, ...
Ну, сам себе Президент, мабуть, не «відшмагає». А інші, вказані в цій статті (наприклад, міські ради та їх виконавчі комітети, депутати місцевих рад, ...) навряд чи зможуть це зробити.

Право на звернення надані також Конституцією України:
Стаття 40. Усі мають право направляти індивідуальні чи колективні письмові звернення або особисто звертатися до органів державної влади, органів місцевого самоврядування та посадових і службових осіб цих органів, що зобов'язані розглянути звернення і дати обґрунтовану відповідь у встановлений законом строк.

Відповідно до Закону України від 2 липня 2015 року № 577-VIII “Про внесення змін до Закону України "Про звернення громадян" щодо електронного звернення та електронної петиції” з 28 жовтня 2015 року “письмове звернення також може бути надіслане з використанням мережі Інтернет, засобів електронного зв’язку (електронне звернення).

Відмова в прийнятті звернення є порушенням вимог нормативно-правових актів.
Згідно Кодексу України про адміністративні правопорушення:
Стаття 212-3. Незаконна відмова у прийнятті та розгляді звернення, інше порушення Закону України «Про звернення громадян»
 - тягнуть за собою накладення штрафу на посадових осіб від двадцяти п’яти до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
Повторне протягом року вчинення будь-якого з порушень, передбачених частинами першою - сьомою цієї статті, за яке особу вже було піддано адміністративному стягненню, - тягне за собою накладення штрафу на посадових осіб від шістдесяти до вісімдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадські роботи на строк від двадцяти до тридцяти годин.

Це ж скільки за три місяця порушень Президент України має відпрацювати на благо держави на громадських роботах!
Який ріст ВВП буде ! ! !

При спробі відправити звернення від ОП система надсилає автоматичну відмову з наступним поясненням:
«У зв’язку з надмірним збільшенням кількості електронних звернень до глави держави, що призводить до затримки в їх обробці, Ваше звернення зараз не може бути прийнято».
У той же час, відправнику радять користуватися «іншими передбаченими законодавством способами доставки звернень»:
«Радимо в даний момент користуватися іншими передбаченими законодавством способами доставки звернень: поштою або на особистому прийомі. Дякую за розуміння».
Є альтернатива. Можно поїхати на особистий прийом.

Останній час одержую відповідь в виді набору английских слов та цифр:
Undeliverable: Пошта працює?
Delivery has failed to these recipients or groups:
requests@apu.gov.ua
The recipient's mailbox is full and can't accept messages now. Please try resending this message later, or contact the recipient directly.
The following organization rejected your message: S-EX1.int.apu. ... і так далі ...

Можете спробувати самі. Може, тільки у мене не виходить? Може тільки мене заблокували?

Звертався в Офіс Президента України по тел. 044 255 70 42. Відповідають: "Поштова скринька переповнена. Відправляйте по пошті".

Я так і не зрозумів: як це називається?
Діджиталізація?
Держава в смартфоні?
Чи наше, українське: ідіотизм?

«Пенсіонер Козлов»