Комісія по реструктуризації. Внесли зміни в склад комісії. Що змінилося?

Комісія по реструктуризації. Внесли зміни в склад комісії. Що змінилося?

   Мало кому відомо, що при міськраді існує постійно діюча комісія з розгляду питань реструктуризації заборгованості плати за утримання житла (квартирної плати) та плати за комунальні послуги (далі – Комісія).
   Згідно Положенню про комісію (далі – Положення) комісія створюється з метою збільшення рівня проплат за спожиті житло-комунальні послуги.
   

Також ...

   3. Завдання та повноваження Комісії
3.1. Комісія проводить аналіз отриманих від підприємств-надавачів житлово-комунальних послуг відомостей про результати проведеної інвентаризації заборгованості громадян по кожному житловому приміщенню (особовому рахунку та виду наданих послуг).
3.2. Складає графіки проведення співбесід з громадянами та спеціалістами зазначених підприємств з питань підготовки проектів договорів реструктуризації заборгованості.
3.3. Готує висновки щодо платоспроможності громадян на підставі даних про сукупний дохід сім’ї.
3.4. Визначає загальну суму платежів (платежі з погашення реструктуризованої заборгованості та поточні платежі) і встановлює конкретні щомісячні частини сукупного доходу сім’ї для погашення боргу, а також суму плати для кожного виду послуг.
3.5. Узгоджує з громадянами строки погашення боргу за кожним видом послуг.
3.6. Установлює порядок реструктуризації та погашення заборгованості, внесення поточних платежів працездатними громадянами, що не працюють, а також працездатними громадянами, пенсіонерами та іншими особами, що отримують будь-які види соціальної допомоги.
Реструктуризація заборгованості та внесення поточних проводиться шляхом укладання на добровільних засадах громадянином з підприємством-надавачем житлово-комунальних послуг договору про реструктуризацію заборгованості та внесення поточних платежів за житлово-комунальні послуги (далі – договір про реструктуризацію заборгованості).
   І так далі ...

   Дуже актуальна, сучасна та благородна мета.
Житлово-комунальні підприємства (ЖКП), як в Україні, так і в м. Сєвєродонецьку потерпають через брак коштів, які не одержують від споживачів за надані послуги.
Несплата за надані послуги призводять ЖКП до неспроможності ефективно працювати в ринкових умовах і надавати споживачам послуги належних рівня та якості.

   На жаль, міська рада та голова комісії Г. Пригеба, мабуть, через сором’язливість (чи скромність), не повідомляють про свої успіхи широкому колу громадян.
Громадянин Б. зацікавився цим питанням та зробив запит на інформацію в міськраду з проханням надати перелік та обсяг питань, розглянутих та виконаних комісією згідно з вимогами та повноваженнями, передбаченими положенням.
Відповідь пока не одержав.
А, може, нічого і надавати, через що місяць тому і був змінений склад комісії.
Що ж змінилося?
В старому складі комісії було 12 чоловік.
З них до нового складу комісії ввійшло 11 чоловік. Мабуть, ті, що активно працювали.
І тільки один член зі старого складу не ввійшла до нового складу комісії. Це: начальник Управління праці та соціального захисту населення Н. В. Василенко.
Мабуть, не виконувала своїх обов’язків члена комісії і їй не довірили знову займатися такою відповідальною діяльністю.
Може, без неї справи підуть краще? Будемо сподіватися ...
...на «нові обличчя».

«Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14