Як «слуга народу» народний депутат О. Кузнєцов турбується про свій народ

Як «слуга народу» народний депутат О. Кузнєцов турбується про свій народ

Зовсім недавно, 28.02.20 р., була опублікована стаття «Чи виконує народний депутат України О. Кузнєцов свої обов’язки. Думка виборця» (https://sd.ua/blog/12163).
Рекомендую прочитати статтю, тим більше, що за період з попереднього звернення того ж громадянина, 06.01.2020 р., пішов четвертий місяць.
Ніяких змін не наступило.

Як повідомив автор звернення:

З висновку Лікарсько-консультаційної комісії (ЛКК) № 2054 від 20.06.2019р. Комунального некомерційного підприємства «Консультативно-діагностичний центр» Сєвєродонецької міської ради:
"Згідно Постанови КМУ № 558 від 29.04.2004, К. за станом здоров’я потребує постійного стороннього догляду, нездатен до самообслуговування (особа похилого віку)".

 Як висловився автор звернення: 

«Я, громадянин України, людина, нездатна до самообслуговування, потребуючий постійного стороннього догляду, «прикутий» до ліжка, пенсіонер, який п’ять років не бачить сонця, зеленої трави, білого снігу, а тільки хмари та пролітаючих голубів..
На жаль, я відношусь до тієї категорії громадян України, які, по висловам деяких можновладців, «забагато їдять та довго живуть», створюючи своїм "задовгим" життям дефіцит у Пенсійному фонді і нестачу коштів на охорону здоров’я та інші соціальні виплати».

В відповіді народний депутат пише:
«Ваше звернення від 14.03.2020 р. (вх. №82 від 14.03.2020 р.) уважно розглянуто, але нажаль повинен повторно повідомити Вас про неможливість вирішення мною, як народним депутатом, поставлених Вами в заяві питань.
Всі повинні діяти у межах чинного законодавства, в тому числі і народні депутати України.
Діюче законодавство чітко розмежує повноваження законодавчої, виконавчої та судової влади. При цьому, законодавча влада не має права втручатися у діяльність виконавчої влади та органів місцевого самоврядування. ;
Таким чином, в мене немає повноважень сприяти отриманню Вами субсидії у іншому порядку, ніж передбачено діючим законодавством.
Тому повторно роз’яснюю, що вирішити Ваше питання можливо тільки у встановленому законом порядку, який Вам вже роз’яснено в попередніх відповідях на Ваші звернення
».

Таким чином, народний депутат України Кузнєцов Олексій Олександрович, обраний по виборчому округу №106 (в який входить м. Сєвєродонецьк), член депутатської фракції політичної партії "Слуга народу" та помічник народного депутата України за строковим трудовим договором на постійній основі Авалян Єрванд Володимирович, який підгогував відповідь, показали повну неспроможність вирішити питання та виконати покладені на них діючим законодавством обов’язки.
Перелік цих обов’язків приведений в https://sd.ua/blog/12163.

Для того, щоб надати таку відповідь, не обов’язково мати п’ятнадцятиособовий колектив.
Ні, я не помилився: народний депутат України та 14 (ЧОТИРНАДЦЯТЬ) помічників народного депутата, вказаних на офіційному сайті Верховної Ради України. Можете перевірити: https://itd.rada.gov.ua/mps/info/page/21169

Мабуть, народний депутат вважає, що стовідсоткове нарахування за комунальні послуги пенсіонеру, який в квітні одержав пенсію в розмірі 2804.61 грн, є в нашій державі нормальним і він, як представник вищого органу влади, не повинен нічого робити ...
Причини в такому явищі наступні, і до кожної О. Кузнєцов, як народний депутат України, має відношення:

По-перше, не виконуються вимоги Постанови Верховної Ради України Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України. Документ 512-14 (далі – Постанова ВР), якою визначено:
«1. Встановити плату за житло і комунальні послуги не більше 15 відсотків фактично отриманого сукупного доходу сім'ї. Рівень сукупного доходу сім'ї і частка плати за житлово-комунальні послуги у цьому доході встановлюються на підставі декларування доходів усіх членів сім'ї.
3. Виконання Постанови Верховної Ради України "Про оплату житлово-комунальних послуг населенням України" покладається на Кабінет Міністрів України, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування».

Згідно з частиною третьою статті 113 Конституції України Кабінет Міністрів України у своїй діяльності керується Конституцією та законами України, а також указами Президента України та постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України.
Наголошую: «Кабінет Міністрів України у своїй діяльності керується ... постановами Верховної Ради України, прийнятими відповідно до Конституції та законів України
Таким чином, Постанова ВР має більш високу юридичну силу, ніж постанови Кабінету Міністрів.
І всі нарахування понад 15 відсотків, вказаних в Постанові ВР, з моєї точки зору, є незаконними. В постанові відсутні вимоги щодо відсутності боргів.
Центральні, місцеві органи виконавчої влади та органи місцевого самоврядування (виконавчий комітет, міська рада, міський голова) .не виконують покладені на них пунктом 3 Постанови ВР обов’язки. Призначена плата за послуги ЖКП, як правило, перевищує вказані в Постанові ВР 15 відсотків від мого доходу (пенсії).
Чи знає про це народний депутат?

По-друге, НПА, які регламентують порядок укладення договорів реструктуризації, відсутні.

В роз’ясненні Департаменту економіки систем життєзабезпечення Міністерства розвитку громади та територій (Мінрегіон) від 20.06.2017. «Щодо реструктуризації заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги» (http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/zhkh/tarif/upravlinnya-ekonomiki-sistem-zhittyezabezpechennya-roz-yasnyuye/shhodo-restrukturizatsiyi-zaborgovanosti-naselennya-za-spozhiti-zhitlovo-komunalni-poslugi/) сказано:
«... Наразі процедура (механізм) реструктуризації заборгованості на законодавчому рівні не визначено, оскільки вищезазначеними Законами було регламентовано порядок реструктуризації заборгованості, що виникла станом на 01.07.2003 та 01.12.2006».
В нашій державі вже 14 (ЧОТИРНАДЦЯТЬ) років відсутній механізм реструктуризації заборгованості на законодавчому рівні.
Чи знає про це народний депутат?
З цієї причини не призначають субсидії в останні три роки та нараховують стовідсоткову плату за послуги ЖКП. Нагадую: пенсія за останній місяць (квітень 2020 р.) дорівнює 2804.61 грн.

Інакше, як маразм, такі дії (бездіяльність) всіх гілок влади я не можу розцінувати:
Субсидію не призначають через наявність неруструктуризованої заборгованості.
Реструктуризувати заборгованість неможливо через відсутність процедури (механізму) реструктуризації заборгованості на законодавчому рівні.

Народний депутат нічого не зробив для виправлення цієї ситуації.

Ось такого народного депутата вибрали сєвєродончани ...
А народному депутату України та його помічникам бажаю: не хворійте, бережіть себе, вам ще довго «тягнути цю лямку», будучи «слугами народу». Як кажуть: «служити та служити» ...