Як підрозділ «АНТИсоціальний захист» м Сєвєродонецька «захищає» соціальні інтереси городян ...

Як підрозділ «АНТИсоціальний захист» м Сєвєродонецька «захищає» соціальні інтереси городян ...

На міському сайті «06452.com.ua» було опубліковане повідомлення про надання продуктових наборів найбільш вразливим верствам населення м.Сєвєродонецька.
В повідомленні було сказано:
«Допомога передбачена особам, місце проживання яких зареєстровано в Сєвєродонецьку або населених пунктах, що належать до Северодонецької міської ради, які перебувають на обліку в управління праці та соціального захисту населення Северодонецької міської ради (УПта СЗН) станом на 1 березня, і що належить до наступних категорій:
     ...
Для отримання допомоги надається заява та наступні документи:
- паспорт та ідентифікаційний код;
- документ, що підтверджує статус особи (належність до пільгової категорії).
Заяви приймаються в УПтаСЗН Сєвєродонецької міської ради (вул. Новікова, 15Б каб.23) з 14 травня по 15 червня включно.
Допомога буде надаватися через УПтаСЗН орієнтовно з 1 червня 2020 року».

На жаль, автор повідомлення не був вказаний.
Мешканець м. Сєвєродонецька, який відноситься до однієї з вказаних в повідомленні пільгових категорій, припустив, що автором є УПтаСЗН.
Що його збентежило?

По-перше, фраза «Допомога передбачена особам, які перебувають на обліку в УПтаСЗН станом на 1 березня". А тим громадянам, які стали на облік після 01 березня допомога не передбачена?
Вважаю, що ця фраза є «самодіяльністю» чиновників УПта СЗН і не підкріплена першоджерелом: Рішенням вісімдесятої (позачергової) сесії Сєвєродонецької міської ради від 10.04.2020р. №4888 було затверджено Положення про порядок надання продуктових наборів найбільш вразливим верствам населення м. Сєвєродонецька. (https://sed-rada.gov.ua/arhiv-rishen-sesiy-miskoyi-radi/sessiya-miskradi-n80-rishennya-n4888-date13042020-823), в якому відсутня фраза «станом на 1 березня»:
2.1. Право на отримання продуктових наборів мають громадяни, місце проживання яких зареєстровано в м.Сєвєродонецьку або населених пунктах, які відносяться до Сєвєродонецької міської ради, перебувають на обліку в Управлінні праці та соціального захисту населення Сєвєродонецької міської ради та належать до наступних категорій:
     ...
2.2. Списки громадян, зазначених в п.п.2.1 цього Положення, формує УПтаСЗН.
2.3. Для отримання продуктового набору громадянин пред’являє документ, що посвідчує особу.
2.4. Продуктові набори громадянам, зазначеним в п.п.2.1 цього Положення, видаються в період дії надзвичайної ситуації, пов’язаною з розповсюдженням гострої респіраторної хвороби COVID-19, в межах коштів, затверджених у міському бюджеті. Загальна кількість продуктових наборів на сім’ю становить 1 одиницю.
2.6. Облік та організацію видачі продуктових наборів здійснює УПтаСЗН.

Це ж скільки громадян було позбавлено одержання продуктових наборів через самодурство чиновників «АНТИсоціального управління».
Один з них, який не одержав продуктовий набір ні згідно вказаного рішення сесії міськради, ні з майже тисячі наборів, яке виділив супермаркет АТБ, це громадянин, про якого йде мова в статті «Хто з’їв моє сало?». Або: Як міська влада піклується про соціально незахищених громадян» (https://sd.ua/blog/12466).

Щоб розвіяти свої сумніви, цей мешканець 17 травня звернувся до УПтаСЗН з проханням:
- Якщо інформація, опублікувана на сайті Сєвєродонецька «06452.com.ua», відповідає дійсності, то вкажіть, будь ласка, - на підставі якого документу опублікували на сайті вказану інформацію.
- Якщо інформація, опублікувана на сайті Сєвєродонецька «06452.com.ua», не відповідає дійсності, то вкажіть, будь ласка, винного в дезінформації, і які засоби зробили посадові особи УПтаСЗН для спростування дезінформації та покаранні винних.
До теперішнього часу відповідь не отримав, з чого можно зробити висновок, що це дезінформаційне повідомлення надали чиновники «АНТИсоціального управління».

Підтвердженням безладу в УПтаСЗН (та й у органі місцевого самоврядування взагалі) є той факт, що в 2020 р. вже було три начальника (в. о. начальника): Н. Василенко, А. Гавриленко, О. Урядов. А ще не кінець року ...

Хто наступний?

«Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14.