Народний депутат України Альона Шкрум (політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") надала відповідь на звернення

     Народний депутат України Альона Шкрум (політична партія Всеукраїнське об'єднання "Батьківщина") надала відповідь на звернення сєвєродончанина

     «25» червня 2020 р.
     Через Відділ з питань звернень громадян Апарату Верховної Ради України мною отримано Ваше звернення від 23.06.2020, в якому Ви привертаєте увагу до прогалини у законодавстві щодо порядку реструктуризації заборгованості плати за утримання житла та плати за комунальні послуги.
     Перш за все, хочу подякувати Вам за звернення й виявлену довіру до мене.
     Як Вам відомо, у Верховній Раді України зареєстрований проект Закону № 3613 Закону України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово- комунальних послуг».
     Законопроектом № 3613 передбачено запровадження обов’язкової реструктуризації заборгованості населення (якщо заборгованість перевищує суму, визначену Урядом за кожним видом житлово-комунальних послуг, станом на 01.10.2020) терміном до 5 років при умові, що загальна сума платежів (поточних та платежів по погашенню реструктуризованої заборгованості) не повинна перевищувати 25% доходів для субсидіантів і 20% - для пенсіонерів та інших осіб, які отримують будь-які види соціальної допомоги. На споживачів, які уклали договір про реструктуризацію заборгованості поширюється діючий порядок нарахування субсидій на оплату житлово-комунальних послуг для оплати поточних платежів.
     Головним Комітетом Верховної Ради України, до предмета відання якого належать питання, що піднімаються у даному законопроекті є Комітет з питань соціальної політики та захисту прав ветеранів, який ще не надав свій висновок щодо даного законопроекту.
     Також, не надало свій висновок і Головне науково-експертне управління Верховної Ради України.
     Зі своєї сторони хочу наголосити, що у випадку, якщо даний проект закону з’явиться в порядку денному засідання Парламенту й буде голосуватись в сесійній залі, я прийматиму рішення щодо свого голосування та підготовки відповідних пропозицій до нього, послуговуючись також і Вашими аргументами.
     З повагою, народний депутат України Альона Шкрум

     «Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14