Завдяки наполегливості сєвєродончанина на розгляд до ВРУ внесено законопроект

     Завдяки наполегливості сєвєродончанина на розгляд до ВРУ внесено законопроект

     Сєвєродончанин К. звернув увагу, що починаючи з 2003 року відсутнє законодавство, яке регламентує порядок погашення заборгованості за послуги житлово-комунальних підприємств- надавачів послуг (ЖКП), через що потерпають громадяни, вимушені погоджуватися з «драконівськими» умовами, які пропонують ЖКП. Питання реструктуризації хвилюють мільйони українців.
     Згідно опублікованих даних, борги населення за послуги житлово-комунальних підприємств – надавачів послуг (ЖКП) дорівнюють близько 60 млрд. грн.
В Україні налічується близько 15 млн. домогосподарств. А це означає, що середній розмір заборгованості на домогосподарство дорівнює близько 4 тис. грн.

     Почав звертатися до Кабінету міністрів України, в міністерства, до народних депутатів України.
     Нарешті, в 2017 р. з’явилося офіційне роз’яснення.
     Міністерство розвитку громад та територій України (Мінрегіон). Департамент економіки систем життєзабезпечення роз´яснює: 20.06.2017. «Щодо реструктуризації заборгованості населення за спожиті житлово-комунальні послуги».
http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/zhkh/tarif/upravlinnya-ekonomiki-sistem-zhittyezabezpechennya-roz-yasnyuye/shhodo-restrukturizatsiyi-zaborgovanosti-naselennya-za-spozhiti-zhitlovo-komunalni-poslugi/
 «... Наразі процедура (механізм) реструктуризації заборгованості на законодавчому рівні не визначено, оскільки ...» http://www.minregion.gov.ua/napryamki-diyalnosti/zhkh/tarif/upravlinnya-ekonomiki-sistem-zhittyezabezpechennya-roz-yasnyuye/shhodo-restrukturizatsiyi-zaborgovanosti-naselennya-za-spozhiti-zhitlovo-komunalni-poslugi/
     Знадобилось ще три роки, і нарешті законопроект був внесений та зареєстрований в Верховній Раді України:
     Проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення порядку погашення заборгованості споживачів з оплати житлово-комунальних послуг № 3613 від 09.06.2020. http://w1.c1.rada.gov.ua/pls/zweb2/webproc4_1?id=&pf3511=69064.
     Даний законопроект був підданий жорсткій критиці.
     Громадянин К. направив керівництву ВРУ та народним депутатам України свої зауваження до законопроекту для внесення правок.

    Ініціативу сєвєродончанина схвалили та підтримали в своїх листах до нього народні депутиати Олексій Кучеренко, Альона Шкрум, Михайло Цимбалюк та інші.

     Коли, в якому вигляді буде прийнятий законопроект, і чи взагалі буде прийнятий – невідомо.
     У гр. К. є письмові докази його звернень та відповіді на них за всі роки переписки.
Можете переконатися, зробивши пошук в інтернеті, що ніхто, крім гр. К. (як він заявляє) не ставив це питання перед владою.

                          «Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14