351.. НЕЙМОВІРНО. За позовом ТОВ «ЛЕО» суд постановив задовольнити апеляційну скаргу на користь сєвєродончанина

     НЕЙМОВІРНО. За позовом ТОВ «ЛЕО» суд постановив задовольнити апеляційну скаргу на користь сєвєродончанина

     22 жовтня 2019 р. товариство з обмеженою відповідальністю «Луганське енергетичне об`єднання» звернулося з позовною заявою до мешканця м. Сєвєродонецька громадянина К. про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію .
     В обґрунтування позовних вимог позивач посилався на те, що ТОВ «ЛЕО» здійснювало постачання електроенергії відповідачу гр. К. В порушення умов чинного законодавства та умов договору відповідач своєчасно та в повному обсязі не здійснив оплату за спожиту електроенергію, внаслідок чого виникла зазначена заборгованість.
     Позивач лросив суд стягнути з гр. К. на користь ТОВ «ЛЕО» заборгованість за спожиту електроенергію за період з 01.09.2017 року по 01.01.2019 року в сумі 2200 грн та судові витрати у розмірі 1921,00 грн.
     (При задоволення позову, з урахуванням сплати 10 % на користь виконавчої служби загальна сума, яку було б утримано з пенсії гр. К., дорівнює 4533.10 грн).

     В відзиві на позовну заяву гр. К. просив суд відмовити ТОВ «ЛЕО» в задоволенні позовних вимог в повному обсязі, з огляду на таке:
     - ТОВ «ЛЕО» не надавало щомісячних рахунків, які підтверджують обсяг та вартість виконаних послуг;
     - ТОВ «ЛЕО» не надавало документів, підтверджуючих виконаний обсяг послуг;
     - ТОВ «ЛЕО» не надало до суду підтвердження нарахованої суми оплати;
     - В позові відсутні докази правильності нарахувань послуг з електропостачання.;
     - З доданих до позову документів неможливо зробити розрахунок щомісячної плати за надані послуги;
     - При визначенні розміру боргу не була врахована сума в розмірі 209,80 грн, стягнута з ТОВ «ЛЕО» на користь гр. К. судовим рішенням від 22.05.2018 року по справі №428/12940/17;
     - Доводи щодо того, що ТОВ «ЛЕО» в повному обсязі виконало взяті на себе зобов`язання за договором не відповідають дійсності;
     - В липні-серпні 2017 року гр. К. звертався за реструктуризацією боргу з оплати житлово-комунальних послуг, але не зміг скористатись пропозиціями, наданими комунальними підприємствами;
     - та інше.

     10 березня 2020 року Сєвєродонецький міський суд у особі судді Ж. І. Кордюкової ухвалив:
     Позовні вимоги ТОВ «ЛЕО» задовольнити.
     Стягнути з гр. К. на користь ТОВ «ЛЕО» заборгованість за спожиту електричну енергію у сумі 2200.00 грн та судові витрати у сумі 1921.00 грн.

     Гр. К. звернувся до Луганського апеляційного суду з апеляційною скаргою, в якій просив відмінити в повному обсязі ухвалу Сєвєродонецького міського суду з урахуванням вищевказаних доводів.

     02 липня 2020 року Луганський апеляційний суд в складі колегії суддів судової палати з розгляду цивільних справ постановив (http://www.reyestr.court.gov.ua/Review/90165747):
     Апеляційну скаргу гр. К. задовольнити.
     Рішення Сєвєродонецького міського суду Луганської області від 10 березня 2020 року скасувати та ухвалити нове рішення.
     Відмовити Товариству з обмеженою відповідальністю «Луганське енергетичне об`єднання» у задоволенні позову до гр. К. про стягнення заборгованості за спожиту електричну енергію.

     «Пенсіонер Козлов»