Керівник ВЦА не бачить різниці між зверненням громадян до органу місцевого самоврядуваннм та зверненням до суду

376.. Керівник ВЦА не бачить різниці між зверненням громадян до органу місцевого самоврядуваннм та зверненням до суду

28 грудня 2020 р. громадянин К., який згідно висновку Лікарсько-консультаційної комісії № 979 від 25.06.2020 р.: "за станом здоров’я потребує постійного стороннього догляду, нездатен до самообслуговування (особа похилого віку)» звернувся до військово-цивільної адміністрації (ВЦА) і Управління праці та соціального захисту населення (УПтаСЗН) з заявою (вих. № 1074КЕ-02, зареєстровано в ВЦА за вх. № К-3438).
В зверненні гр. К. просив надати практичну допомогу для оформлення звернень до житлово-комунальних підприємств-надавачів послуг. з приводу оформлення договорів реструктуризації заборгованості, які УПтаСЗН вимагає для призначення субсидії.

Згідно Положення про УПтаСЗН завданнями УПтаСЗН є:
2.3. ... надання житлових субсидій громадянам на оплату житлово-комунальних послуг.
2.5. ... здійснення заходів, спрямованих на забезпечення соціального правового захисту сімей, у тому числі сімей, які перебувають у складних життєвих обставинах.
2.6. Забезпечення особистих немайнових і майнових прав та інтересів повнолітніх осіб, які за станом здоров’я не можуть самостійно здійснювати свої права та виконувати обов’язки.
2.7. Розроблення та організація виконання заходів щодо поліпшення становища соціально-вразливих верств населення, сімей та громадян, які перебувають у складних життєвих обставинах, та всебічне сприяння в отриманні ними соціальних виплат та послуг за місцем проживання (перебування).
Згідно Положення про УПтаСЗН в функціі УПтаСЗН входить:
3.2.9. Організація роботи щодо надання населенню житлових субсидій для оплати житлово-комунальних послуги.
3.2.11. Надання допомоги громадянам в одержанні документів, необхідних для призначення субсидій.

З невідомих причин керівнику ВЦА не розглянув звернення, як того вимагає Закон України «Про звернення громадян» (далі: Закон), зокрема, стаття 7 та стаття 15 Закону.
Крім того, статтею 7 Закону передбачено:
«Якщо питання, порушені в одержаному зверненні, не входять до їх повноважень, воно в термін не більше п'яти днів пересилається ними за належністю відповідному органу чи посадовій особі».
Керівник ВЦА порушив вимоги Закону, не розглянувши звернення по суті чи не переславши за належністю відповідному органу чи посадовій особі, а зробивши рекомендацію звернутися до суб’єктів надання безоплатної вторинної правової допомоги в Україні та до народного депутата України Олексія Кузнєцова, показавши цим незнання законодавства та повну неспроможність виконувати свої службові обов’язки.

«Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14