Чергове порушення вимог законодавства чиновниками УСЗН (начальник – Н. Василенко)

             *380. Чергове порушення вимог законодавства управлінням соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (далі: УСЗН).

      До Луганського окружного адміністративного суду звернувся громадянин К., мешканець м. Сєвєродонецька, учасник бойових дій, з адміністративним позовом до УСЗН про визнання протиправною бездіяльність УСЗН, порушенням його законних прав, та соціальних гарантій та зобов`язати нарахувати та виплатити невиплачену щорічну грошову допомогу в розмірі 7354,00 гри.
      Щорічна грошова допомога виплачується відповідно до ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту».
      Суд розглянув справу і вирішив:
      Адміністративний позов про визнання протиправною бездіяльність УСЗН та зобов`язання вчинити певні дії - задовольнити.
      Визнати протиправною бездіяльність УСЗН щодо ненарахування та невиплати у повному обсязі громадянину К. щорічної разової грошової допомоги до 05 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком.
      Зобов`язати УСЗН нарахувати і виплатити гр. К. щорічну разову грошову допомогу до 05 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги.
Суддя Є. О. Кисельова

           Детально можна ознайомитися в Реєстрі судових рішень, справа № 360/7196/21

                «Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14