Не дала ... ? – Склали адміністративний протокол та оштрафували..

        *385. Не дала ... ? – Склали адміністративний протокол та оштрафували..
     Це відбулося в Сєвєродонецьку.
     Громадянка В. звернулася до ВЦА з приводу порушення вимог Закону України «Про захист прав споживачів»після того, як їй не дали чек при купівлі товару. Продавчиня не дала їй чек, мотивуючи тим, що «Ваш муж 50 (!) лет пишет на меня жалобы».
     Одержала відповідь:
     «Ваше звернення стосовно ненадання товарного чеку при здійсненні купівлі електролампи у відділі «Електротоварів та побутових послуг» (ФОП Косенко Л.) ТЦ «ЦУМ», розташованого за адресою: пр-т. Гвардійський, 40 розглянуто та повідомляємо наступне.
     ФОП Косенко Л. були надані письмові пояснення та вказано на те, що дійсно 12.12.2021 був здійснений продаж електролампи без надання розрахункового документу.
     Співробітниками відділу торгівлі та з захисту прав споживачів управління економічного розвитку Сєвєродонецької міської ВЦА проведена профілактична бесіда з підприємцем щодо необхідності дотримання вимог Закону України «Про захист прав споживачів» від 12.05.1991 за № 1023-ХП та п. 21, п. 22 Постанови КМУ «Про затвердження Порядку провадження торговельної діяльності та правил торговельного обслуговування на ринку споживчих товарів» від 15.06.2006 № 833.
     Додатково повідомляємо, що у відношенні ФОП Косенко Л. складений адміністративний протокол за ч. 1 ст. 155 КпАП України «Порушення правил торгівлі і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю».
Керівник Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації»

     Стаття 155.
Порушення правил торгівлі, виконання робіт і надання послуг працівниками торгівлі, громадського харчування та сфери послуг, громадянами, які займаються підприємницькою діяльністю, -
тягне за собою накладення штрафу від одного до десяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.
     А ще передбачено:
     Кодекс України про адміністративні правопорушення
     Стаття 22   Судовий захист прав споживачів
1. Захист прав споживачів, передбачених законодавством, здійснюється судом.
2. При задоволенні вимог споживача суд одночасно вирішує питання щодо відшкодування моральної (немайнової) шкоди.
3. Споживачі звільняються від сплати судового збору за позовами, що пов'язані з порушенням їх прав.

     Пенсіонер Козлов», телефон для уточнень: 050 422 42 14