386. Чергове порушення вимог законодавства чиновниками УСЗН (начальник – Н. Василенко)

 Чергове порушення вимог законодавства чиновниками УСЗН (начальник – Н. Василенко)

     13 січня 2022 року               Справа № 360/8077/21
Суддя Луганського окружного адміністративного суду Свергун І.О., розглянувши у письмовому провадженні справу за адміністративним позовом ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії,
     ВСТАНОВИВ:
    10.12.2021 до Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява ОСОБА_1 (далі - позивач) до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (далі - відповідач), в якій позивач просить:
     - визнати противоправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області щодо нездійснення ОСОБА_1 нарахування та виплати щорічної грошової допомоги до 05 травня за 2021 рік, виходячи з розміру п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням раніше виплачених коштів.
     - зобов`язати Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області здійснити нарахування та виплату щорічної грошової допомоги до 05 травня за 2021 рік, виходячи з розміру п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням раніше виплачених коштів.
     В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що він є учасником бойових дій та відповідно ст. 12 Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» позивачу була виплачена щорічна грошова допомога до 05 травня у розмірі 1491,00 грн. При цьому розмір щорічної разової грошової допомоги учасникам бойових дій у 2021 році становить 8845,00 грн. Відповідач здійснив виплату в сумі 1491,00 грн, недоплачена сума становить - 7354,00 грн, що стало підставою для звернення позивача до суду.
Ухвалою суду від 15.12.2021 відкрито провадження у справі, вирішено здійснювати розгляд справи за правилами спрощеного позовного провадження без повідомлення учасників справи (у письмовому провадженні).
30.12.2021 від відповідача до суду надійшов відзив на позовну заяву (арк. спр. 20-22), в якому відповідач заперечував проти позову з таких підстав.

     суд ВИРІШИВ:
Позов ОСОБА_1 до Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області (вул. Новікова, 15Б, м. Сєвєродонецьк, Луганська область, 93400, код ЄДРПОУ 24179564) про визнання бездіяльності протиправною та зобов`язання вчинити певні дії задовольнити повністю.
     Визнати протиправною бездіяльність Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області щодо ненарахування та невиплати у повному обсязі ОСОБА_1 щорічної разової грошової допомоги до 05 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком.
     Зобов`язати Управління соціального захисту населення Сєвєродонецької міської військово-цивільної адміністрації Сєвєродонецького району Луганської області нарахувати і виплатити ОСОБА_1 щорічну разову грошову допомогу до 05 травня за 2021 рік у розмірі п`яти мінімальних пенсій за віком, з урахуванням попередньо виплаченої суми допомоги.
Рішення може бути оскаржено в апеляційному порядку …
      Суддя І.О. Свергун
     Детально можна ознайомитися в Реєстрі судових рішень (справа (Справа № 360/8077/21).
Аналогчні справи з аналогічними рішеннями суд розглядає з завидною регулярністю вже багато років.
З такою ж регулярністю начальник УСПН Н. Василенко одержує «зароблену» плату, яка виплачується з міського бюджету за рахунок податків, сплачених сєвєродончанами.
А ще оплачується робота судів за рахунк державного бюджету.
А це: зарплата, пенсії, охорона здоров’я, освіта, дороги, ціни на все, ...

                «Пенсіонер Козлов», тел. для уточнень: 050 422 42 14.