Хлопець-сирота отримав ключі від квартири у Сєвєродонецьку

Хлопець-сирота отримав ключі від квартири у Сєвєродонецьку

Виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Сергій Філь вручив хлопцю-сироті ключі від однокімнатної квартири, яка розташована по вул. Федоренка.

Новосельцем став вісімнадцятирічний Сергій Хрипунов, який перебував на обліку в службі у справах дітей Новоайдарської райдержадміністрації.

Житло придбано за кошти з державного бюджету у сумі 364 тис. гривень у рамках державної програми щодо придбання житла та приміщення для розвитку сімейних та інших форм виховання, наближених до сімейних, та забезпечення житлом дітей-сиріт, осіб з їх числа. Вона вже діє в Україні два роки.

«Особливістю в цій програмі є те, що майбутні отримувачі житла мають змогу самостійно обирати собі те житло, яке хоче. Наша держава відмовилась від практики нав’язування. І сьогодні є цьому приклад – хлопцю, який живе і мешкає в Новоайдарському районі, за його бажанням придбали квартиру у Сєвєродонецьку. Оскільки він тут навчається, – зазначив Сергій Філь. – Приємно відзначити, що у цьому році Луганська область стовідсотково використала кошти за цією програмою, а саме – майже 15, 5 млн гривень. І вже придбано 34 житлових приміщення».

З 2010 року молодий хлопець перебував під опікою у рідної бабусі. Зараз він навчається на 3 курсі у Сєвєродонецькому професійному ліцеї, де здобуває професію електрогазозварника, газорізальника.
Сергій Філь побажав хлопцю міцного здоров’я, реалізації усіх планів та задумів та йому вручив подарунки.

У свою чергу, Сергій Хрипунов подякував за отримане власне житло і реалізацію жити у цьому місті.

Луганська обласна державна адміністрація