Заходами прокурорського реагування Льодовий палац спорту повернуто

   Льодовий палац спорту м.Сєвєродонецька рішенням Сєвєродонецької міської ради від 13.01.2005 з державної власності прийнято у власність територіальної громади м. Сєвєродонецька.

   Відповідно до ст. 5 Закону України «Про приватизацію державного майна» та ст. 14 Закону України «Про іпотеку» даний спортивний заклад належить до об'єктів, що мають загальнодержавне значення та фінансуються з бюджету, та, як наслідок, не підлягає приватизації та передачі в іпотеку.

   Однак, Сєвєродонецька міська рада , в перевищення своїх повноважень, надала згоду на передачу в заставу майно, належне територіальній громаді міста та уклала іпотечний договір.

   Сєвєродонецька місцева прокуратура звернулась до Господарського суду Луганської області з позовною заявою в інтересах держави в особі Міністерства молоді та спорту України про визнання недійсним рішення Сєвєродонецької міської ради про надання згоди на передачу в іпотеку будівлі Льодового палацу спорту.

   Рішенням Господарського суду Луганської області позов прокуратури задоволено в повному обсязі, договір іпотеки, яким будівлю Льодового палацу спорту передано в іпотеку, визнано недійсним.

   Постановою Східного апеляційного господарського суду за апеляційною скаргою відповідача рішення Господарського суду Луганської області залишено без змін.

   На даний час Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою вживаються заходи примусового виконання рішення суду та повернення Льодового палацу спорту м.Сєвєродонецька у власність територіальної громади м. Сєвєродонецька.

Новохацька І.Г., прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури