За ухилення від сплати аліментів - за грати

   Сєвєродонецькою місцевою прокуратурою здійснювалось процесуальне керівництво у кримінальному провадженні стосовно громадянина А. за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 164 КК України - ухилення від сплати аліментів на утримання дітей особою, раніше судимою за цей злочин.

   Досудовим розслідуванням установлено, що громадянин А., раніше був засуджений Сєвєродонецьким міським судом за ч.1 ст. 164 КК України (злісне ухилення від сплати встановлених рішенням суду коштів на утримання дітей), рішення Сєвєродонецькогго міського суду не виконує в повному обсязі та злісно ухиляється від сплати аліментів, в результаті чого виникла заборгованість у розмірі 10000 грн., що згідно кримінальному закону за своєю сукупністю перевищує суму нарахованих виплат за 3 місяці.

   Обвинувачений А. свою провину визнав в повному обсязі, щиро покаявся, але згідно кримінального закону неплатнику аліментів судом призначено реальне покарання у вигляді обмеження волі строком на 2 роки 2 місяці з відбуванням покарання в кримінально-виконавчій установі відкритого типу.

   05.01.2019 року вирок суду вступив у законну силу та громадянин А. «відправився» відбувати призначене покарання.

   Довідково: санкція ч. 2 ст. 164 КК України передбачає покарання у вигляді громадських робіт, арешту або обмеження волі на строк до трьох років.

Л. Пройда, прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури