Поліція попереджає про відповідальність за продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім

Поліція попереджає про відповідальність за продаж тютюну та алкоголю неповнолітнім


Співробітники поліції проводять роз’яснювальну роботу з продавцями щодо неприпустимості продажу алкоголю та тютюнових виробів дітям та застерігають дітей про негативні наслідки вживання алкоголю та паління.


Інспектори ювенальної превенції Сєвєродонецького відділу поліції проводять зустрічі-застереження безпосередньо з підлітками, які відчувають спокусу перед можливостями дорослого життя, та роз’яснюють не лише естетичну і моральну сторону такого явища, а й попереджають про наслідки для здоров’я та про відповідальність в рамках діючого законодавства.


З 16 років неповнолітній стає суб’єктом адміністративних правопорушень (куріння в заборонених місцях та розпивання алкоголю у громадських місцях), а тому підлягає притягненню до адміністративної відповідальності. Штраф складає від 51 грн. до 117 грн.


Але, в першу чергу, поліцейські накладають стягнення на підприємців, які всупереч сумлінню та здоровому глузду, продають «отруту» дітям, тим самим створюючи умови для знеособлювання суспільства та занепаду підростаючого покоління. Штраф за ці діяння передбачений у розмірі від 1700 до 6800 грн., з поданням відповідних документів ДФС України для перевірки.


Додатково: цього року в м. Сєвєродонецьку вже притягнуто до відповідальності 4 підприємця за продаж алкоголю та тютюну неповнолітнім та 3-х дорослих - за доведення неповнолітнього до стану сп’яніння.