Як сєвєродончани відсвяткували Міжнародний день театру

З самого ранку 27 березня 2019 року у міському Палаці культури розпочалось святкування Міжнародного дня театру, яке було організовано Сєвєродонецькою міською радою.

В цей день відзначають своє професійне свято всі працівники театру, а разом із ними мільйони небайдужих глядачів. Театр є одним з найбільш видовищних видів мистецтв. Його люблять, цінують і шанують у всьому світі. День театру щорічно відзначають з 1961 року після відповідного рішення на IX конгресі Міжнародного інституту театру при ЮНЕСКО.
Театр – особливий і прекрасний світ. У ньому все надзвичайне. Перебуваючи у театрі, ми бачимо декорації, намальовані художником і виготовлені в театральних майстернях. На сцені – надзвичайні люди, котрі не існують у повсякденному житті: їх придумав драматург, а зіграли актори. Та, дивлячись на сцену, забуваєш про все: про декорації, освітлення, акторів – тут поринаєш у зовсім інший світ, той, що існує лише на сцені, стаєш свідком чудового процесу, коли літературний твір оживає у сценічних образах. Події у театрі відбуваються і розвиваються на твоїх очах – ти ніби сам береш у них участь, знайомишся з персонажами п’єси, співчуваєш горю і радієш щастю одних, обурюєшся поведінкою інших. Театр вчить бачити прекрасне в житті та людях.

Подробиці в сюжеті "СТВ":