Звання Почесний громадянин Сєвєродонецька присвоєно Георгію Дубовику та Володимиру Цвєтному

Звання Почесний громадянин Сєвєродонецька присвоєно Георгію Дубовику та Володимиру Цвєтному

Депутати вирішили присвоїти звання «Почесний громадянин міста Сєвєродонецька» настоятелю Свято-Христо-Воздвиженського Храму Георгію Дубовику та автору герба та прапора міста Сєвєродонецька Володимиру Цвєтному.

Як прокоментував керуючий справами виконкому Юрій Журба, урочисте вручення посвідчення, стрічки та пам’ятного знаку „Почесний громадянин міста Сєвєродонецька” відбудеться у день 85-річчя Сєвєродонецька під час урочистостей 26 травня на площі Перемоги.

Володимир Цвєтной - автор герба та прапора міста Сєвєродонецька. Член архітектурної ради міста. У Сєвєродонецьку відбулися 17 персональних виставок, на яких експонувалися 550 картин: станковий живопис, портрети, пейзажі, композиції, етюди, виконані в різних техніках і стилях: живопис олією, акварель, гуаш, пастель, аерографія. Багато робіт знаходяться в різних країнах світу. Нагороджений грамотами І і ІІ ступеня за зайняті призові місця на міських та обласних виставках.

Протоірей Георгій (Дубовик Юрій Вікторович) призначений з 1992 року настоятелем релігійної громади Української Православної Церкви Різдва Христова. На той час на території міста не було жодного православного храму. Безпосередньо за участю та ініціативою протоієрея Георгія Дубовика в місті були збудовані та почали свою діяльність такі культові споруди як Христо-Різдвяний Кафедральний Собор, храмовий комплекс на Лісовій Дачі, Храм Умілєніє, Храм-каплиця на міському цвинтарі, Каплиці на в’їзді до міста Сєвєродонецька. За клопотанням протоієрея Георгія перед главою Української Православної Церкви Митрополитом Володимиром (Сабоданом) місто Сєвєродонецьк у 2009 році було нагороджено Орденом Української Православної Церкви Князя Володимира I ступеня. На території Храмового Комплексу Лісова Дача працює єдиний в області музей старовинних ікон, який він створив за власною ініціативою. Територія Храмового Комплексу Лісова Дача, керівником та засновником якого є протоірей Георгій, - це перлина нашого міста, яка служить візитною карткою Сєвєродонецька.