Крадіжки - найпоширеніший вид злодійства у сучасному суспільстві

Із зала суду

Одним із прикладів, у травні 2019 року до Сєвєродонецького міського суду Луганської області направлено обвинувальний акт у кримінальному провадженні стосовно місцевих жителів, за фактом таємного викрадення чужого майна (крадіжка), за попередньою змовою групою осіб, поєднаного із проникненням до іншого приміщення.
Установлено, що обвинувачені, розподіливши ролі між собою, з метою спільного скоєння злочину, проникали до садових будинків сел. Павлограда м. Сєвєродонецька Луганської обл., звідки викрали велику кількість речей та майна, які належали потерпілим.

Загальний збиток склав більше 2000 гривень.

Завдяки невідкладним діям співробітників Сєвєродонецького відділу поліції Головного управління Національної поліції в Луганській області злочинців викрито.

Відносно до одного із обвинувачених застосовано запобіжний захід у вигляді тримання під вартою, а до іншого - особисте зобов’язання.

Сєвєродонецька місцева прокуратура Луганської області забезпечує у повній мірі державне обвинувачення винуватців даної категорії проваджень. Злочинців очікує справедливе покарання за вчинення інкримінованого їм кримінального правопорушення.

Довідково: санкція ч. 3 ст. 185 КК України передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від трьох до шести років.

Прокурор Сєвєродонецької місцевої прокуратури
Луганської області Зінченко Ю.С.