Жителі Луганщини задекларували 570 млн грн доходів, отриманих минулого року

Жителі Луганщини задекларували 570 млн грн доходів, отриманих минулого року

В Головному управлінні ДФС у Луганській області повідомили, що жителі Луганщини подали 17 тис. 79 декларацій про майновий стан та доходи, отримані минулого року. При цьому задекларовано 569,6 млн грн доходів та визначено 26,2 млн грн зобов’язань щодо сплати податку на доходи фізичних осіб (ПДФО) та військового збору.

У відомстві зазначили, що 31 громадянин задекларував доходи понад мільйон гривень, 15 з них – це жителі міста Сєвєродонецька.

Для отримання податкової знижки подали декларації 1010 осіб, з бюджету їм буде повернуто 1,8 млн грн ПДФО.

Згідно п. 179.8. Податкового кодексу України сума, що має бути повернута платнику податку, зараховується на його банківський рахунок, відкритий у будь-якому комерційному банку, або надсилається поштовим переказом на адресу, зазначену в декларації, протягом 60 календарних днів після надходження такої податкової декларації.

Податківці нагадують, що 31 липня 2019 року – граничний термін сплати визначених у деклараціях сум ПДФО та військового збору.

Звертаємо увагу на те, що від цього року особа, яка зобов’язана подати декларацію, сплачує податкові зобов’язання по кодах платежу:

«11010500» – «податок на доходи фізичних осіб, що сплачується фізичними особами за результатами річного декларування»;

«11011001» – «військовий збір, що сплачується за результатами декларування».