Луганська ТЕС працює без перебоїв

Луганська ТЕС працює без перебоїв

«Сьогодні о 9:00 Луганську ТЕС перевели із споживання вугілля на газ. Все пройшло в штатному режимі, перебоїв не було. Споживачі різниці не відчули. Все знаходиться під контролем, причин для занепокоєння немає», – повідомив голова Луганської обласної державної адміністрації – керівник обласної військово-цивільної адміністрації Віталій Комарницький.

Нагадаємо, що 25 липня було проведено засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки і надзвичайних ситуацій на тему, де були обговорені передумови виникнення енергетичного колапсу в Луганській області.
Було повідомлено, що у регіоні склалися передумови виникнення катастрофи в енергетичному секторі у зв’язку прийняттям постанови уряду РФ щодо визначення переліку товарів, які можливо імпортувати або експортувати в Україну тільки на підставі окремих дозволів. До цієї категорії віднесено продукцію паливно-енергетичного комплексу, зокрема вугілля, що постачається для Луганської ТЕС з території РФ.

У разі припинення генерації електроенергії на ТЕС було Луганська область була б повністю знеживлена.

Станом на 24 липня запаси вугілля на підприємстві становили 17964 тонни. При середньодобовому споживанні 2798 тонн вказаного обсягу палива достатньо до 29 липня.

За підсумком наради були прийняті наступні протокольні рішення: у зв’язку з відсутністю запасів вугілля перейти на спалювання природного газу для генерації електроенергії; забезпечити відповідні технічні умови при транспортуванні та розподілі природного газу.