Волонтерській табір "Будуємо Україну Разом" у Сєвєродонецьку (смт.Борівське)

 Волонтерській табір "Будуємо Україну Разом" у Сєвєродонецьку (смт.Борівське)

З 6 вересня по 16 вересня в в м.Сєвєродонецьк (смт.Борівське) відбуватиметься волонтерський табір “Будуємо Україну Разом”, в якому візьмуть участь волонтери з усієї України. Під час табору БУР відбудеться ремонт помешкання багатодітної сім’ї, що цього потребує. Також, волонтери розпочнуть ремонт нового молодіжного центру смт.Борівське “Твій вибір” та центру соціальної згуртованості та самоорганізації громади с.Боброве

Будуємо Україну Разом (БУР) - це волонтерський табір, який через спільну працю об’єднує активну молодь, виховує в ній соціальну відповідальність та розвиває локальні громади у різних куточках України. Діяльність проекту почалася з м. Краматорськ, де в 2014 ми відновили 25 квартир, що були зруйновані під обстрілами. З того часу, ми провели 42 табори, в яких взяло участь 2072 волонтери. Разом з ними БУР допоміг відремонтувати домівки 170-м сім’ям та створив 12 молодіжних платформ по всій Україні. В Сєвєродонецьку, допомогою в організації табору займається фасилітатор проекту «Зміцнення місцевої самоорганізації» від БО «БФ «Карітас Сєвєродонецьк» Олена Небеська.

Основним фокусом роботи на волонтерському таборі є допомога соціально незахищеним сім'ям з облаштування їхніх помешкань. У смт.Борівське ми допомагатимемо одній сім’ї.

Родина Гречишкіних виховує чотирьох дітей. Хлопчик 10 років має інвалідність. Волонтери під час табору допоможуть відремонтувати дві дитячі кімнаті: вирівняти стіни, зашпаклювати, вставити вікна, поклеїти шпалери. Також планується ремонт підлоги в кухні.

Окрім допомоги сім'ї, ми також продовжимо розпочатий молодими активістами ремонт приміщення молодіжного центру за адресою смт. Борівське, вул. Калинова, 5. Через проблему з альтернативним дозвіллям для молоді, місцева координаторка Олена Небеська ініціювала створення молодіжного центру, який наразі працює в приміщенні селищної ради. Селищна рада виділила для центру окреме приміщення, яке потребує ремонту. Під час табору волонтери разом з місцевою молоддю будуть ремонтувати та облаштовувати приміщення майбутнього молодіжного центру.

Також у невеликому селі Боброве існує громадський центр - єдине місце в селі, де можуть збиратися мешканці. Сюди приходять бабусі та дідусі, щоб пограти в настільні ігри, відвідати лекції та тренінги, просто поспілкуватися. Це був великий занедбаний будинок на околиці села, в якому давно ніхто не жив. В будинку зробили ремонт своїми силами. Під час табору зусиллями волонтерів буде відремонтована кімната для санвузла.

БУР допомагає сім’ям військових та переселенців, багатодітним сім’ям та родинам з дітьми, що мають інвалідність. Окрім цього, важливим напрямком роботи БУР є розвиток локальних громад - через створення громадських просторів та молодіжних хабів, спільною працею волонтерів БУРу та громади, спільними вечорами за кіно чи лекцією, спільними співами навколо ватри і міцними обіймами на прощання.

Щоб стати волонтером табору, дізнатись більше про те, як і навіщо ми БУРимо вже протягом 5-ти років, зануритися в атмосферу табору та долучитись до спільної роботи на будівельних об’єктах, відвідати культурно-освітню програму, необхідно заповнити анкету https://cutt.ly/lhG992

“БУР намагається пояснити людям, що Україна — це не президент, не парламент, ані місцева влада. Це ми з вами. І саме від нас залежить, якою буде Україна через декілька років,” - Юрко Дідула, співзасновник волонтерського проекту “Будуємо Україну Разом”

Що таке БУР:

Сюжет ТСН про БУР у смт. Немішєве (Київська обл.):

Контактні особи:
Євгенія Васильєва, комунікаційна менеджерка табору БУР в Сєвєродонецьку

+380997258169, eavasilek300024@gmail.com

Анастасія Севостьянова, адміністраторка табору БУР в Сєвєродонецьку

+380508033156, anastasiia.sevostianova@gmail.com