У бою під Горлівкою загинув мешканець Сєвєродонецька Тихон Курбатов

У бою під Горлівкою загинув мешканець Сєвєродонецька Тихон Курбатов

На Донбасі внаслідок обстрілів з боку російських окупаційних військ у неділю, 25 серпня, загинув український військовий, командир взводу окремого штурмового батальйону “Айдар” ЗСУ Тихон Курбатов, позивний “Тихон”, мешканець Сєвєродонецька, що на Луганщині.

Про це повідомив у соцмережі журналіст Юрій Бутусов.

“Сьогодні, 25 серпня, загинув смертю хоробрих командир взводу 24-го батальйону “Айдар” 53-ї механізованої бригади – позивний “Тихон”, – написав Бутусов у “Фейсбуці”.

“Загинув в результаті обстрілу з кулемета під Горлівкою. Противник в бою також активно застосовував автоматичні гранатомети, всіляко перешкоджав евакуації. Зрозуміло, дії ворога не залишилися без відповіді, бій під Горлівкою триває”, – зазначив журналіст у вечірньому дописі.

“Чудова людина, воїн, громадянин. Без перебільшення – уважний до товаришів, до підлеглих, обов’язковий, утворений, мотивуючий, він мав величезний авторитет і повагу в батальйоні”, – розповів він про Тихона.

“Тихон Олександрович Курбатов, боєць “Айдару”, загинув сьогодні, 25 серпня 2019 року, внаслідок кулеметного обстрілу поблизу Торецька.
Тихон народився 3 травня 1993 року. Мешкав у Сєверодонецьку. У нього залишилися батьки”, – написала в соцмережі волонтерка “Книги пам’яті полеглих за Україну” Оксана Трапезун.

За словами Бутусова, загиблий – єдиний син у старенької матері.
Збір допомоги – на картку 4149499117850444 (Нікішин Костянтин, близький друг).